SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternette Dolandırıldılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da internet üzerinden oto satın almak isteyen iki vatandaş dolandırılırken, birinin faillerinin tutuklu oldukları, diğerinin ise araştırıldığı bildirildi.

Savcılığa başvuran 38 yaşındaki M.K., oto satın almak üzere internet üzerinden araştırma yaparken gördüğü ilandaki 0 506 ile başlayan cep telefonunu aradığını, bu telefonda görüştüğü şahısla fiyatta anlaşığını onun verdiği posta çeki hesabına 500 YTL yatırdığını, daha sonra bir daha ulaşamadığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Yapılan araştırma sonucu M.K.’yı dolandıranlar 36 yaşındaki İ.K. ve İ.G. adlı şahpıslarla 50 yaşındaki D.Ç. adlı kadının, Çanakkale’de aynı yöntemle dolandırıcılık yaparken yakalanıp tutuklandıkları saptandı.

Yine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 47 yaşındaki H.Ö. adlı vatandaş, oto satın almak üzere internet üzerinde araştırma yaparken gördüğü 0 554 ile başlayan telefonu aradığını, telefona çıkanın verdiği Halk Bankası Bursa H. şubesindeki hesaba 100 YTL yatırdığını, daha sonra kimseye ulaşamadığını bildirdi ve dolandırıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Polis, H.Ö.’yü dolandıranları saptamaya ve yakalamaya çalışıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız