SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternetten Bakıcı Bulunabilecek

A- A+ PAYLAŞ

 Çocuk, hasta ve yaşlılara bakmak için eğitim alan ve mezun olan 80 bayanın görev yapmaları için internet sitesi kuruldu.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yürütülen, 'IPA 4'üncü Bileşen ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında, toplam bütçesi 229 bin 690 Euro olan projeye, 206 bin 721 Euro hibe desteği alınarak 80 bayan 12 ay boyunca eğitildi. Proje kapsamında bakıcı olarak yetiştirilecek bayanlara günlük 8 Euro ücret verildi. 18-40 yaş arasında olan, 40 ilköğretim ve 40 ortaöğretim mezunu 80 bayana, evde çocuk, hasta ve yaşlı bakıcılığı konusunda eğitim verilerek, mesleki beceri ve nitelik kazandırılmasıyla yerel düzeyde istihdam edilebilirliklerinin arttırılması sağlandı.

Berrak Sevgi Projesi' için internet sitesi de oluşturuldu. www.malatyabakici.org sitesinde, hasta yaşlı bakıcı arayanlar, hasta yaşlı bakmak isteyenler, çocuk bakıcı arayanlar ile çocuk bakmak isteyenlere bu site ile yardımcı olunuyor.

Çocuk, hasta ve yaşlı bakıcısı arayanlar ile çocuk, hasta ve yaşlı bakmak isteyenler arasında köprü görevi yapan www.malatyabakici.org sitesini Malatya İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordine ediyor.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız