SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnternetten Mezar Bakım Hizmeti

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:58
İnternetten Mezar Bakım Hizmeti
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da geçen yıl kurulan bir kabir bakım şirketi, internet sitesi üzerinden yurt dışında ya da il dışında yaşayan Malatyalıların yakınlarının mezarına bakım için sipariş alıyor. 
 
Vefa Kabir Bakım ve Taziye Evi Hizmetleri adlı şirketin sahibi Salih Uytun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kurdukları şirketin mezar bakım hizmetine çok önem verdiğini söyledi. 
 
Uytun, 20 gurbetçinin mezarına bakım yapmaya başladıklarını, kişilerin bizzat başvurabilecekleri gibi telefon veya ''www.malatyakabirhizmetleri.com'' adlı internet üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini belirtti. 
 
Kurdukları internet sitesinde aldıkları sipariş doğrultusunda bakacakları mezarı Malatya Şehir Mezarlığı ya da diğer mezarlıklardan bulup önce fotoğrafını çektiklerini kaydeden Salih Uytun, bakımdan sonra da mezarın fotoğrafını çekip ''bakımdan önce'' ve ''bakımdan sonra'' diye sitede yayınladıklarını bildirdi. 
 
Şirketin reklamının da yerel televizyonlarda yayımlandığını ifade eden Uytun, ''Bakım yaptığımız mezarın sahibi için yılda bir kez mevlit okutuyoruz. Bakım ücretli ancak okuttuğumuz mevlit ücretsiz. Bu mevlitin görüntüsünü çekip sitede yayınlıyoruz. Gurbetçi kardeşimiz sevdiği kişinin mevlitine katılamadı ise mevliti oradan izleyebiliyor'' dedi. 
 
Her dinden her kişiye mezar bakım hizmeti verdiklerini dile getiren Uytun, ''Dünyanın neresinde ikamet ederse etsin siparişi alıyoruz. Bakım hizmetini veriyoruz'' dedi. 
 
Uytun, iş yoğunluğundan dolayı sevdiklerinin mezarına bakamayanlara da hizmet verdiklerini kaydetti. Mezar yapımının da verdikleri hizmetlerden biri olduğuna değinen Uytun, 30'a yakın mezar modeli yapabildiklerini belirtti. 
 
Kredi kartı ile de mezar yapımı ücretinin ödendiğine işaret eden Uytun, ''Mermer mezar modellerimiz 900 lira. Mozaik mezar en düşüğü tek katlı 200 lira, iki katlı 250 lira, üç katlı 300 lira'' diye konuştu. 
 
Farklı siparişlerin de geldiğini kaydeden Salih Uytun, ''Geçen sene Almanya'dan bir sipariş aldım. Babasının sağlığında ona yazdığı 10 kıta şiiri babasının mezarının başına işlememi istedi. Değerlendirdik. 10 kıta sığmaz dedik mezar taşına, 4 mısraya düşürdük'' dedi. 
 
Bazı müşterilerinin de yakınlarının resmini mezar taşına işlettiğini belirten Uytun, ''Taziye evi hizmeti de veriyoruz. Gece geç saatte telefon geliyor. Taziyemiz var. Masa, sandalye, branda hizmeti veriyoruz. Mevlit salonu ayarlıyoruz. Ya da taziyede hizmet edecek personel gönderiyoruz'' ifadesini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız