SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İntihar Demek Mümkün Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı olan Malatyalı Behçet Oktay, 25 Şubat 2009’da Dikmen Keklikpınarı Mahallesi’nde bir apartmanın önünde başından tek kurşunla vurulmuş halde bulundu. Hastaneye kaldırılan Oktay, hayatını kaybetti. Ankara Başsavcılığı, 20 Nisan 2009’da Oktay’ın “intihar” ettiği tespitiyle takipsizlik kararı verdi. Oktay’ın ailesi, Adli Tıp, otopsi raporlarındaki tespitler ve şüpheli tanık ifadeleri uyarınca karara itiraz etti.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz, dosyayı 26 Ocak 2011’de inceledi ve Oktay’ın “intihar” ettiğine ilişkin savcılığın verdiği 20 Nisan 2009 tarihli takipsizlik kararını kaldırdı.

Kararda, “Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’nun ‘Oktay’ın baş, göğüs, el ve ayaklarda travmatik belirtilerin bulunması, olay anında yanında bulunan şahsın elinde barut izi kalması, ölüm anında kandaki alkol miktarının kişinin direncini yok edecek derecede yüksek olması nedeniyle intihar olarak kabul edilmesinin pek mümkün olmadığı’na dair bilimsel mütalaası ile takipsizlik kararının kaldırılmasına karar vermek gerekmiştir” denildi.

Malatyalı olan Behçet Oktay'ın cenazesi, Hekimhan doğum yeri olan Hekimhan ilçesinde toprağa verilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız