SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İntikamı Çok Büyük Olacak"

A- A+ PAYLAŞ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 24 askerin şehit olduğu hain saldırı sonrası yaptığı ilk değerlendirmede “Bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 gün önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve komutanlarla 14 Ekim'de Hakkari Çukurca ve Yüksekova'daki askeri birlikleri ziyaret etmişti.İşte Gül’ün yaptığı açıklamadan satır başları:
Bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misliyle alınacaktır. Silahla bir yere varılmayacağını eninde sonunda göreceklerdir. Bunlara yataklık edenler de derslerini çıkartmalı ve neticelerine katlanmaları gerekir.
 
Türkiye azimli kararlı bir şekilde bu terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Bu terör karşısında hiçbir şekilde sarsılmayacaktır. Bir kez da bütün şehitlerimiz Allah’tan rahmet diliyorum.   
 
Komutanlarımız bölgeye intikal etmişlerdi. Bu mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğunu herkes bilmelidir. Bu konudaki kararlılığımız kesindir. Terör ile netice alacaklarını düşünen varsa büyük bir yanılgı içindedirler.   
 
Kendi halkımızın hak ve hukukunu korumak başka bir şeydir, terörle kararlı bir şekilde mücadele etmek ise devletimizin kararıdır.
 
CUMHURBAŞKANI 5 GÜN ÖNCE ÇUKURCA'DAYDI
 
Cumhurbaşkanı Gül, 14 Ekim'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ile birlikte çıktığı Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt illerini kapsayan gezinin ikinci gününde sınırdaki askeri üs bölgelerini ziyaret etmişti. 
 
Cumhurbaşkanı Gül, hain saldırının gerçekleştiği Çukurca'dan Şırnak üs bölgesine geçmişti.
 
ÇİÇEK: “BAĞRIMIZA TAŞ BASACAĞIZ”
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek Yeni anayasa çalışmalarını yürütecek olan  uzlaşma komisyonun ilk toplantısı açış konuşmasında 24 askerin şehit olduğu hain saldırı hakkında açıklama yaptı.
 
Çiçek şöyle konuştu:
 
Yaşadığımız üzücü olaylar yeni anayasa sevincimizi gölgeledi. Bu olaylar ne kadar yürek yakarsa yaksın girdiğimiz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. 
 
Acılarımız ne kadar büyük olursa olsun bağrımıza taş basacağız. Gelişen şartlar çalışmalarımız ne kadar zorlaştırırsa zorlaştırırsın hukuk ve demokrasi sınırları içinde kalarak üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız.
 
Bir taraftan bu olayları telin ettiğimizi ifade edeceğiz. Diğer yandan da yeni anayasayı toplumumuza kazandırmak gayretinin içinde olacağız. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız