SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İNUZEM'den 2 Bin 111 Mezun

A- A+ PAYLAŞ

2009 yılında kurulan ve kısa adı İNUZEM olan İnönü Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ilk mezunlarını verdi, üniversitenin 2009- 2010 eğitim ve öğretim yılındaki mezun sayısı 5 bin 800'ü buldu.

İnönü Üniversitesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"2009 yılında kurulan ve kısa adı İNUZEM olan İnönü Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ilk mezunlarını vermenin gurunu yaşıyor.

2009-2010 eğitim-öğretim yılı içerisinde 3+1 lisans tamamlama programının uygulandığı Sağlık Eğitim Enstitüsüne 2610 öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlayan İNUZEM ilk mezunlarını bu alanda verdi.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan bir protokol çerçevesinde yürütülen bu programın ilk mezunlarının sayısı, 19 Haziran 2010 tarihinde yapılan Final Sınavı sonrasında 2111 öğrenci olarak belirlendi. Yapılacak olan bütünleme sınavı ile birlikte bu rakamın daha da artması bekleniyor.

Bünyesinde 11 Fakülte, 4 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksek Okulu ve Devlet Konservatuarı bulunduran İnönü Üniversitesi, 2009-2010 eğitim öğretim yılında 3 bin 600 öğrenciyi mezun ederken, İnönü Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden mezun olan öğrencilerle birlikte bu sayı 5800’ü buldu.

Sağlık Eğitim Enstitüsü alanında uzaktan eğitime başlayan İNUZEM, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yeni bir alan daha oluşturarak eğitim hayatına devam edecek. Kısa adı İLİTAM olan İlahiyat Fakültesi Ön Lisans Tamamlama Programı adıyla başlayacağı bu alana ise 500 öğrenci alınacaktır. Ayrıca, Uzaktan Eğitim alanında lisans ve yüksek lisans seviyesinde eğitim-öğretim için program hazırlıkları devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız