SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'IP TV İmkanı da Sağlayacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç, 2008 yılında Türk Telekom olarak büyük projeleri imza attıklarını söyleyerek, bunlardan en önemlisinin Malatya’nın tüm kırsal alanlarındaki santrallerin değişimini öngören ‘Kırsal Dönüşüm Projesi’ olduğunu söyledi. Saraç, yakın bir zamanda Malatya’nın her yerinde internet hızının 100 mega bit’e ulaşacağını belirtti. Saraç ayrıca, Türk Telekom’un geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve eski telefon faturalarının ödenmesinde kolaylık sağlayan ‘Tatlıya bağlayalım’ kampanyasının devam ettiğini belirterek, vatandaşların bu kampanyadan yararlanması çağrısında bulundu.

Pazarlama Müdürü Hülya Yavuz, İnternet Hizmetleri Müdürü Yusup Kaplan ile birlikte basın mensupları ile bir araya gelen Telekom İl Müdürü Zeki Saraç, kurumun 2008 yılı yatırımları ile 2009 projeleri hakkında bilgiler aktardı.

Geçtiğimiz 2008 yılı içinde Türkiye’nin en gelişmiş semtlerine yapılan yatırımların Malatya’nın en kırsal bölgelerine kadar da ulaştırıldığını söyleyen Saraç, “Pütürge’nin en ücra köşesinden, Akçadağ’ın bir köyüne kadar tüm santraller son teknoloji ile değiştirdik. Geçtiğimiz yılın Kasım ayı itibariyle bitirdik. Yakın bir zamanda Malatya’ya IP TV imkanı sağlayacağız” dedi.

Türk Telekom’un bir teknoloji şirketi olmasına rağmen sosyal sorumluluk alanındaki projeleriyle de öne çıktığını söyleyen Zeki Saraç, Türkiye genelinde yaptırdığı 55 okulda bugün 40 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Vali Halil İbrahim Daşöz’ün başlattığı 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında bastırılan kitaplardan 15 bin adet satın aldığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bastırdığı 100 temel eserden de alınarak okullara dağıtıldığını söyleyen Saraç, üniversite ve gençlik merkezine, 200 bilgisayardan oluşan internet evleri kurulduğunu bildirdi.

Eğitim noktasında ihtiyaç doğması halinde Türk Telekom’un hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını ifade eden Zeki Saraç, e-faturaya geçildikten sonra kağıttan elde edilen tasarrufun Türkiye genelinde orman oluşturulmasında kullanıldığını belirtti. Saraç, bu kapsamda Malatya’da da 3 bin ağaçtan oluşan bir ormanlık kurulduğunu aktardı.

Alt yapı çalışmalarının bu yılda devam ettiğini dile getiren Saraç, yakın bir zamanda Malatya’nın her yerinde 100 mega bite ulaşacağını söyledi. Bu yılın sonunda Malatya’daki bütün sitelerde bakır kablo yerine fiber optik kablolar döşeneceğini dile getiren Saraç, “Yakın bir zamanda Malatya’ya IP TV imkanı da sağlamış olacağız” dedi.

Türk Telekom’un geçtiğimiz yıl başlattığı ve eski faturaların ödenmesinde kolaylık öngören ‘Tatlıya Bağlayalım’ kampanyasının devam ettiğini hatırlatan Saraç, bu kampanyada Malatya’da istenilen hedefi yakalayamadıklarını söyledi. Saraç “Adres değişikliği, göç, kişiyi bulamama gibi nedenlerden dolayı biz bu kampanyada istediğimiz başarıyı sağlayamadık. Örneğin 5 yıl önce 500 TL olan borç, peşin olarak ödendiği taktirde faiz alınmıyor. Gerçekten büyük kolaylık sağlanıyor. Ben vatandaşlarımıza bu kampanyadan yararlanmalarını öneriyorum” diye konuştu.

IP TV NEDİR?
IP TV (Internet Protocol Television) Televizyon/ve veya görüntü sinyallerinin genişbant (kablo internet/DSL) kullanıcısı aboneler veya izleyicilere internet protokolü üzerinden dağıtıldığı sistemlere denmektedir. Bu sistem genel olarak geniş bant işletmecisi tarafından sağlanan internet bağlantısına paralel olarak aynı altyapı üzerinde tahsis edilen bir bant genişliğiyle sağlanır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız