SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İpin Düğümleri Çözülmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:45
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve partinin Barış, Demokrasi ve Özgürlük Komisyonu üyesi Hasan Ören, “Parlamento bu yaz döneminde tatile girmemelidir” diyerek elindeki urgan ipini gösterip, “Barış sürecinin kalıcı olması için ipin düğümlerini çözmeye başlamak lazım” dedi. 

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Parti Meclisi üyeleri İbrahim Yener, Çetin Soysal ve Hüseyin Saygılı ile Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Umut Beşpınar, partinin çözüm sürecine bakışı ve barış, özgürlük ve demokrasi bildirgesinin ayrıntılarının paylaşılması amacıyla sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini sürdürdü.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Malatya Şubesi’ni ziyarette konuşan CHP Manisa Milletvekili ve partinin Barış, Demokrasi ve Özgürlük Komisyonu üyesi Hasan Ören, “CHP, çözüm ve barış sürecinin kalıcı olması için bırakın taşın altına elini koymayı, gövdesini koymuştur” diyerek, “Bu sorunun çözümü, halk iradesiyle teşekkül etmiş olan parlamentodur. Parlamento bu yaz döneminde tatile girmemelidir. Bu barış planı dikildiyse, bu planın toprağa kök salması için can suyunu vermek durumundayız” şeklinde konuştu.

Elindeki urgan ipini gösteren Ören, “Barış sürecinin kalıcı olması için ipin düğümlerini çözmeye başlamak lazım. En azından barış umudu içinde olan yurttaşlarımızın gönlünde barış fidanlarının yeşermesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba ise, “Türkiye’deki sendikal mücadelenin en önemli taşlarından olan KESK üyesi arkadaşların sorunlarını hem geçen dönemde hem de bu dönemde hep takip ettim ve ediyorum” diyerek, demokrasi için atılan adımları hep desteklediklerini ifade etti.

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur da, Gezi Parkı eylemlerine temas ederek, “Gezi parkı eylemlerine katılanlara çapulcu dendi. Biz demokrasi adına gerekirse çapulcu da oluruz eşkıya da oluruz. Bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ESNAF VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ ZİYARETİ..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından barış süreci ile ilgili olarak oluşturulan heyet Malatya’da esnaf ile şehit aileleri derneğini de ziyaret etti.

CHP Barış Heyeti Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan ile Parti Meclisi üyeleri Çetin Soysal, Hüseyin Saygılı ve İbrahim Yener toplu halde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin’i ziyaret etti.

CHP Heyet Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören, TBMM’nin tatili girmesini istemediklerini söyleyerek, “CHP, çözüm sürecinin, barış sürecinin kalıcı olması ile ilgili eleştirinin dışında, kimin ne yaptığı ile ilgilenmeden bu fidana can suyu verebilmenin peşindeyiz şuanda. Bu barışın olması gerektiğini, meselenin Kürt sorunu veya Kürt meselesi olmaktan çıktığını, Türkiye’nin sorunu olduğunu, Türkiye’nin de bu sorunu aşamadığı süre içerisinde esnafından sanatkarına, işadamından memuruna rahat bir nefes alamayacağı kaygısını taşıyoruz” dedi.

Ören, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Meclis tatile girmeden çıkaracağı yasalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki insanların yüreğinde yeşeren o barış sevgisini kuvvetlendirecektir. Bu ülkenin topraklarında yaşayan hangi siyasi parti veya hangi yurttaşımız olursa olsun, istisnaların dışında barışı istemeyen insan olmaz. Ne olursa olsun bütün siyasi partileri bu barış sürecinin içine koymak lazım. Falanca parti barışı istemiyor. Filanca parti barıştan değil de terörden besleniyor gibi algı yerleştirmek Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür. Türkiye'nin şu an birbiriyle konuşmaya, empati yapmaya ihtiyacı vardır. Eğer gerçekten samimiysek, gerçekten bu sürecin başarılı olması ve sonsuza dek kalıcı hale gelmesini istiyorsak, falanca partiyi eleştir, filanca görüşü eleştirilerle mesafe alınacağına inanmıyoruz.”

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Bu sürecin böyle gitmemesi lazım. Barışı herkes ister. Barışında mutlaka sağlanması lazım. B sorunlarını çözüm yeri TBMM’nin olması gerekiyor. Bu sorunu TBMM’de çözmeniz gerekir. Burada mutlaka uzlaşma kültürünün olması gerekiyor. TBMM’de kavga değil, uzlaşı ile çözmeniz gerekir. Halkın beklentisi bu. Özellikle benim TESK’deki görevim nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok sayıda ziyaretlerde bulunduk. Esnafından tutun, sokaktan gezen insanına, memuru, amiri, çalışanı, çalışmayanı, halkın tümü toprağın suya susaması gibi herkes barışa ihtiyaçları var. Türkiye’nin mutlaka bu durumu kabul etmesi gerekir. Esnaf ve sanatkar camiası olarak barıştan yanayız. Olaylar başladığı zaman görüyorsunuz. Gezi olayları ve diğer olaylarda, Doğu’daki olaylarda en büyük zararı esnaf ve sanatkar camiası çekiyor. Birisi kepengi indir diyor, diğeri aç diyor. Vitrini taşlanan, malı yağmalanan biziz” diye konuştu.

CHP Heyeti daha sonra Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin’i ziyaret etti. Şahin, kırmızıçizgileri olduğunu ve bunun mutlaka göz önünde bulundurularak, şehit yakınları ile gazilerin incitilmemesini isteyerek, “Yasadışı örgütlerin dediği yerine ülkelerin çıkarları göz önünde bulundurulmalı. Eğer ülke çıkarları göz önünde bulundurulursa biz bu konunda tarafız ve tamamen desteğiz. Tabi ki burada milli ve manevi değerlerimizin göz ardı edilmemesini önemsiyoruz. Kan akmasın, insanlar ölmesin, çocuklar yetim kalmasın, bunu herkesten çok biz istiyoruz. Çünkü acıyı yaşayan biziz” şeklinde konuştu.

TSO'DA..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Çözüm sürecinin barış ile sonuçlandırılması için iktidara da muhalefete de ciddi görevler düşüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Parti Meclisi Üyeleri İbrahim Yener, Çetin Soysal ve Hüseyin Saygılı ile Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Umut Beşpınar'dan oluşan heyet, partinin barış sürecine bakışı, barış, özgürlük ve demokrasi bildirgesinin ayrıntılarının paylaşılması amacıyla sivil toplum kuruluşu ile mesleki kuruluşlara ziyaretlerini sürdürdü.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Çözüm sürecinin barış ile sonuçlandırılması için iktidara da muhalefete de ciddi görevler düşüyor. Arzu ediyoruz ki Türkiye bu birliktelik ve kardeşliği olumlu sonuçlandıracaktır. Türkiye üzerinde 30 yıldır sorun olan ve çözüm süreci ile barış sürecine gidilen yola siyasi partilerin de destek vermesini arzu ediyoruz” dedi.

Manisa Milletvekili Hasan Ören ise 50 civarında sivil toplum kuruluşu ve mesleki teşekkülü ziyaret ettiklerini kaydederek, “CHP olarak çözüm ve barış süreci için önerdiğimiz 17 maddeyi gittiğimiz sivil toplum kuruluşu ve mesleki teşekkülü kuruluşlarla paylaşıyoruz. Fidan dikildi. Can suyunu esirgemeyelim. Kalıcı hale gelmesi için parlamento tatil yapmadan yasaların hızlı şekilde meclisten geçmelidir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız