SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İpler Fitnecide!.

A- A+ PAYLAŞ

İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı lider Geert Wilders, Hollanda’da yeni hükümetin iplerini eline alıyor. Wilders azınlık hükümetine dışarıdan destek vermeye hazırlanıyor. Merkez sağcılar ise ‘Platin ırkçı’yı dizginleme peşinde.

Hollanda’da 7 hafta önce yapılan genel seçimlerin ardından ilk kez önceki akşam koalisyon görüşmelerinde sonuca yaklaşıldı ve merkez sağcı bir azınlık hükümeti kurulması yönünde bir adım atıldı. Seçimin galibi olan liberal Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD) ve Hıristiyan Demokratlar (CDA), liderliğini aşırı sağcı Geert Wilders’in yaptığı Özgürlük Partisi (PVV) ile koalisyon görüşmesi yapılması konusunda uzlaştı.
Prensipte kabul edilen plana göre Wilders, VVD ve CDA’nın kuracağı azınlık hükümetini dışarıdan destekleyecek. 150 sandalyeli mecliste, VVD ve CDA’nın toplam 52, PVV’nin ise 24 sandalyesi var. Azınlık hükümeti, 76 sandalyeyle kılpayı farkla çoğunluğu sağlayacak.
Wilders bu desteği karşılığında bakanlık almayacak, fakat hükümetin her kararında söz sahibi olacak. Merkez sağcıların Wilders’e, “Bu formülü kabul etmemizi istiyorsan camilerin kapatılması, Kuran’ın ve çarşafın yasaklanması gibi aşırı taleplerinden vazgeç” diye şart koştuğu belirtildi. Üç parti önceki akşam “İslam konusundaki görüşlerimiz farklı, fakat birbirimizin pozisyonlarına saygı göstereceğiz” açıklamasını yaptılar. Anlaşmaya göre yeni hükümet Wilders’in göçmen ve kamu güvenliği politikalarını uygulayacak, fakat Müslümanlar konusunda hassas davranacak.

Siyaseti rehin aldı

Haftalar süren koalisyon görüşmelerinin ardından bir merkez sol hükümet kurmayı başaramayıp muhalefette kalan Sosyal Demokratlar, “Wilders’in özellikle de Hıristiyan Demokratları rehin alması akıl alır gibi değil” diye tepki gösterdiler. Hollanda’da nadiren azınlık hükümeti kuruluyor. Yeni hükümetinin başbakanının, VVD lideri Mark Rutte (43) olması bekleniyor. Önceki hükümet, Afganistan’daki birliklerin yarattığı kriz yüzünden beş ay önce düşmüş ve 9 Haziran’da erken seçim yapılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız