SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İpliğini Pazara Çıkardım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:08:48
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "7 Haziran'da halkın iktidarını göreceğiz"dedi.

CHP'li adayların seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"AĞBABA; "7 HAZİRAN'DA YÜZÜMÜZ GÜLECEK, HALKIN İKTİDARINI GÖRECEĞİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi mahalle toplantıları miting havasında geçmeye devam ediyor.Ancarlı Sokağı’nda bir araya gelen binlerce partili 8 Haziran’a CHP  iktidarı ile girmek istediklerini haykırdılar.  CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, " 7 Haziran'da yüzümüz gülecek, hep beraber halkın iktidarını göreceğiz. Hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sizin evladınızın Başbakanlığını göreceğiz" dedi.

CHP’nin mahalle toplantılarına katılım dikkat çekiyor. Kemal Özalper İlkokulu yanındaki toplantıya 2 binin üzerinde kişi katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, genel seçim çalışmaları kapsamında Ancarlı Sokağı’nda  vatandaşlarla bir araya geldi. Miting havasında geçen mahalle toplantısında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının gümbür gümbür geldiğini söyledi. Kiraz, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir seçim bildirgeleri olduğunu ifade ederek, bütün projelerin Türkiye'nin büyümesinden ve kalkınmasından yana olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacın olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmaya çıkarken kendisine büyük ilgi gösteren 90 yaşındaki Elif Polat isimli teyzeyi platforma davet etti. Elif teyzenin müzikle birlikte yaptığı hareketlere eşlik eden Ağbaba, teyzeyi bağrına bastı.  Ağbaba, "Sizlerin milletvekili olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bizi, 50 yıldır iktidar olmamamız rağmen ayakta tutan güç sizlersiniz. Bu parti, sizin gibi insanların, 'dönen dönsün ben dönmezem yolumdan' diyenlerin sayesinde ayakta. 7 Haziran'da yüzümüz gülecek, hep beraber halkın iktidarını göreceğiz. Hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sizin evladınızın Başbakanlığını göreceğiz" dedi. 

 Ağbaba, CHP iktidarında herkes ektiği ürünün, alın terinin karşılığını alacağını kaydederek, "İnancınız, ideolojiniz için geldiniz. Bizi dünyada diğer ülkelerden farklı kılan tarihin yetiştirmiş olduğu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti için buradasınız. Gittiğimiz her yerde daha önce oy alamadığımız yerden destek aldığımızı görüyoruz. Bu bizim için önemli. Artık iktidar muhalefeti eleştiriyor. İktidar, yapacaklarımızın yanlış olduğunu söylemiyor 'Kaynağı nereden bulacaksın?' diyor. Biz tercihimizi yaptık. Biz tercihimizi ezilenden , mazlumdan, yoksuldan yana yaptık. Kayısı şimdiye kadar istediği desteği alamadı. CHP iktidarında herkes ektiği ürünün, alın terinin karşılığını alacak" şeklinde konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında herkesin hakkını alacağını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "12 yılda geldiğimiz noktaya bakın. CHP iktidarında zenginin daha da zenginleşmesinin, yoksulun daha da yoksullaşmanın önünü keseceğiz. Siz çalışıyorsunuz ama çalmıyorsunuz. Çalanlar zengin oluyor, bu düzene son vereceğiz. Özgürlüklerimiz yok edildi, huzurumuz kalmadı.Kendi dışında herkesten nefret eden bir Cumhurbaşkanı ve iktidar var. Bize düşen hiç kimseden nefret etmeden bir iktidar kurmak. Bunu başaracağız. Kürt'ün hakkı neyse Türk'ün hakkı o olacak, kimse mezhebinde, etnik kimliğinden dolayı ayrı tutulmayacak." 

Ağbaba konuşmasının devamında ; “İlk kez sizin seçtiğiniz milletvekili, Türkiye’de tutuklu milletvekili problemi olduğunu kamuoyunun gözleri önüne serdi. Bunu kimse yapmadı, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri yaptı, sizin seçtiğiniz milletvekili yaptı."dedi.

SÜMER, TEKEL ÖZELLEŞTİRMESİ AYNI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ

Demiryol-İş Malatya Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu'nda da konuşan Ağbaba, "Bu anlayış hakim olduğu sürece özelleştirme furyasından kurtulacak gibi değiliz" dedi. Ağbaba, Demiryollarının dünyanın gelişme endüstrisini gösteren en önemli ulaşım yollarından birisi olduğunu kaydederek, "Dünyadaki ülkeler, gelişmişliklerine ve kendilerinin gelişmişliklerine, demiryollarının gelişmişliğine bakarak karar vermektedir. Dünyada yaşanan bir çok kentte demiryolu önemlidir. Londra ve Moskova gibi ülkeler yüzyıllar önce metroyu tamamlamış, kentlerde yaşam daha kolaylaştırmıştır.Türkiye'de birçok dönem demiryollarına yatırım bir yük olarak görüldü. Demiryolları ülkenin üzerinde bir yük olarak görüldü. Maalesef üzülerek söylüyorum kentimizde ve diğer kentlerde demiryollarında çalışan işçiler bir yük olarak görüldü. Nasıl ki Tekel'deki çalışan işçilerin 'haksız maaş aldığı' iddia edilip, daha sonra Tekel özelleştirildi. Ardından yine çalışan işçilerin 'yan gelip yatarak maaş aldığı' iddiasıyla Sümerbank özelleştirildi. Şimdi arından Şeker Fabrikaları özelleştirilmeye çalışılıyor. Bu anlayış hakim olduğu sürece maalesef bu özelleştirme furyasından da kurtulacak gibi değiliz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Soma maden katliamı yaşandığını anımsatan Ağbaba, "301 tane madenci katledildi.Ben, hem 301 madenciyi hem de Ermenek'te, İstanbul'da iş kazalarında yaşamlarını kaybeden işçileri saygıyla anıyorum. Baktığımızda, Soma'daki iş kazasında Ermenek ve İstanbul'da ölenlerinde ölüm sebeplerinin özelleştirme olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, demiryollarında güvencesiz çalışmaya mutlaka son verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "4/C, 4/B tamamen kaldırılmalıdır. Demiryollarında geçici çalışan, 150 yılda emekli olmayı bekleyen geçici işçilerin sorununa el atılmalı. Bu durum Türkiye'yi batırmaz, bin 500'e yakın demiryollarında çalışan geçici işçilerinde mutlaka kadroya alınması lazım. Bunun mücadelesini vereceğiz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “77 milyon nüfuslu bir ülkede sendikalı işçi sayısının 1 milyon 189 bin olması sendikal hareketin ne durumda olduğunu açıkça gösteriyor.

 

Bakın Türkiye’de 2003 yılında sendikalaşma oranı yüzde 57,5 düzeyindeydi. 2015 başında yüzde 10,65’e düştü. Oysa Avrupa’da sendikalaşma oranı ortalaması yüzde 23.   Bugünkü tablo askerî darbenin yaşandığı 1980 döneminden bile kötü.  Nüfusun 44 milyon olduğu 1980 yılında sendikalı işçi sayısı 2 milyon 200 bin civarındaydı. Nüfusumuz  33 milyon arttığı halde sendikalı işçi sayısı yarıya düşmüş durumda.” İfadelerini kullandı.

"HDP'NİN MALATYA MİLLETVEKİLİ ÇIKARMA ŞANSI YOK" 

HDP'nin Malatya'dan milletvekili çıkarma şansının olmadığını ifade eden Ağbaba, "Bir kampanya yapılıyor, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunun kime verilmesiyle' ilgili. Bizim ve bizim seçmenimiz dışında kendi oyuna karışan yok. Bir taraftan AKP milletvekilleri 'Biz 6-0 yapacağız, CHP'nin seçmeni CHP'ye oy vermeyecek.' Birileri de başka şeyler söylüyor. Sizin seçtiğiniz milletvekili çalışıyor, iktidar partisinin milletvekillerinin sadece parmakları çalışıyor. Bazı iyi niyetli arkadaşlarımız, 'CHP'nin Malatya'daki oyu yüksek, bu seçmenin bir kısmı HDP'ye oy versin' diyorlar. Türkiye'de HDP'nin barajı geçme sıkıntısı görünmüyor ama Malatya'dan milletvekili çıkarma şansı yok. Bizde giden oylar, HDP'nin Malatya'dan milletvekili çıkarmasını sağlamaz, bizden gidecek her oy AKP'nin milletvekili sayısını artırır" dedi. 

PORGALI'NIN ZİYARETLERİ..

CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim çalışmaları kapsamında ilçe, esnaf ziyaretlerine ve mahalle toplantılarına devam ediyor. 

Arapgir ilçesi koru mahallesini ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, hep bir ağızdan söylenen “Milletvekili kim Hulisi Porgalı” sloganlarıyla karşılandı. 

Arapgir ilçesi koru mahallesinde konuşan Hulisi Porgalı, “ 12 yıldır buraları idare eden iktidarın artık size sunacak bir vaadi kalmadı. Geldiğim bu mahallenin yollarını gördüğümde çok üzüldüm. Tarihi yapılarıyla ciddi bir turizm potansiyeline sahip olan, üzüm yetiştiriciliğinde Dünya markası olan bu yer ne yazık ki hak ettiği noktada değil.  Ben buraların nasıl refah seviyesine yükseleceğini, hak ettiği yere nasıl geleceğini gördüm” dedi.

Seçim beyannamesinde tavrımızı halktan yana koyduğumuzu gösterdik diyen Porgalı, “ Çiftçiden, köylüden, işsizden, emekliden, asgari ücretliden, taşeron işçiden yana tavrımızı koyduk. Çok gerçekçi bir beyannameyle huzurunuza çıktık. Yapamazlar diye ortaya çıktılar. Bizim yapmak istediklerimiz, Cumhurbaşkanına, Başbakana, Bakanlara ayrılan 71 milyarlık, örtülü ödenek bunları karşılayacak miktarda. Örtülü ödenek, kimsenin hesap soramayacağı bir para, nereye harcarsanız harcayın kimse hesap soramaz. 71 milyarı bulanlar, bizim söylediklerimizi gerçekleştirecek 54,5 milyarı bulamıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Arapgir ilçesi ziyaretinin ardından Malatya Park Alışveriş merkezine giden CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı mağazaları tek tek dolaşarak destek istedi. 

İlçe ve esnaf ziyaretini ardından Özalper Mahallesinde düzenlenen toplantıya katılan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı mahalle sakinlerinin alkışları ve yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Özalper Mahallesinde söz alan CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ İktidar partisi sizlere çok şeyler yapmışlar gibi altıda altı yapacağız diyorlar. Biz altıyı bizden bir şey olmaz, altı CHP’nin altı oku anlamına geliyor diye düşünüyoruz. Bu CHP’nin altı oku CHP’ye oy verin demek istiyorlar. Milletvekili adaylarını, ilk dört ismi gördünüz. Şapkadan tavşan çıkarır gibi Malatya’ya hiç tanıyıp bilmediğimiz iki ismi getirdiler. Bunlar milletvekili olacak sizde onaylayacaksınız dediler. Sizler ne seçmeyi ne seçilmeyi bilirsiniz diyerek, demokratik olmayan yukardan inme bir listeyle noter gibi buyurun onaylayın dediler. O zaman o listeyi onaylamıyoruz. 65 aday adayları vardı bir temayül yoklaması yaptılar. O listelerde önümüze konan iki isim yoktu. STK’larla oylama yaptılar o listede de bu isimler yoktu. Tüm Malatya halkıyla alay ettiler, dalga geçtiler. Ankara’dan İstanbul’dan isimleri getirip Malatya’da seçilebilecek kapasitede insan yok demek istediler” sözlerini kaydetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız