SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İptal Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ
Türk Şeker bünyesinde bulunan Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikalarını kapsayan Portföy B kapsamındaki özelleştirmenin Danıştay'dan döneceğini belirten Şeker İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Hacı Yılmaz, "Biz bu ihalenin iptalini bekliyoruz" dedi. 
 
Önceki yıllarda yapılan ihalenin de Danıştay 13. Daire Başkanlığı'nca iptal edildiğini belirten Şube Başkanı Yılmaz, Yol İş Toplantı Salonu'nda yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: 
 
"Türk Şeker bünyesinde bulunan ve Portföy B olarak isimlendirilen Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan fabrikalarının özelleştirmesi nihai satışla tamamlandı. Ancak bu satış önce Rekabet Kurulu'na gidecek, sonra da üst kurul tarafından onaylandıktan sonra resmiyet kazanacak. Biz bu konuda bazı girişimlerde ve görüşmelerde bulunduk. Bölge milletvekilleri bu özelleştirmenin ertelenmesi için görüşmelerini sürdürüyor. Bu konuda aynı zamanda Danıştay 13. Daire Başkanlığı'nda özelleştirmenin durdurulması için dava açıldı. Dayanağımız, önceki özelleştirme şartları ile aynı şartlarda özelleştirmeye çıkılmış olunması. Hukukçularımız bu özelleştirme ihalesinin de büyük bir olasılıkla iptal edileceğini ifade ediyorlar." 
 
"88 BİN TON PANCAR ALINDI" 
3 Ekim'de başlayan pancar alım ve işleme kampanyası ile ilgili olarak açıklamada bulunan Şeker İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Hacı Yılmaz, kampanya döneminde üreticilerden 88 bin 200 kilo pancar alındığını, alınan pancarın işlenmesiyle 11 bin 700 kilo şeker üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Kampanyanın yaklaşık 50 gün sürdüğünü belirten Hacı Yılmaz, pancarın Elazığ ekonomisine yıllık 100 milyon lira katkı sağladığını kaydederek şöyle dedi: 
 
"Şeker pancarı Elazığ ekonomisine yıllık yaklaşık 100 milyon lira katkı sağlıyor. Bu katkı fabrikanın özelleşmesi durumunda yok olacak. Bu yıl fabrikada işlenen pancarın şeker oranı geçen yıla göre daha yüksek olduğu için üretilen şeker miktarı geçen yıla göre daha fazla oldu. Geçen yıl alınan pancar 90 bin ton, üretilen şeker 11 bin tondu. Bu yıl alınan pancar miktarı 88 bin 200 ton olmasına karşın üretilen şeker miktarı geçen yıla göre bin ton daha fazla oldu. Pancar işlemesi ile elde edilen 3 bin 690
ton melas ile 24 bin 286 ton küspe üreticilere dağıtıldı. Fabrikamız kampanyanın tamamlanması nedeniyle yeni dönem için bakım ve onarıma alınacak." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız