SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İptal Edilmesi Gereken Siyasilerin Çocukları"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:11:14
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İptal edilmesi gereken bedelli askerlikten yararlanmış siyasilerin çocuklarının bedelli hakkıdır. Kimse bu gerçeği çarpıtmasın" dedi. 

Tekin yaptığı açıklamada, "Allah kimseyi evlat acısıyla 'mutlu' etmesin. Evlatlarını şehadete gönderenleri bile. Bütün nimetlerden siyasetçilerin, Cumhurbaşkanlarının çocukları yararlanacak, külfetleri garibanların çocukları çekecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bakın genel başkanımızın oğlu hak kazanmış olmasına rağmen bedelliyi reddetti. Bu bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız? Çürük raporları düzenleyerek, binlerce lira bedelli askerlik ücreti ödeyerek çocuklarını askere yollamayanlar, evlatlarını şehadete yollayan yoksul halka keyif bağışlamasın" ifadesini kullandı.

"Bedelli askerlik olmasın demiyoruz. Bedellinin çıkması için CHP olarak TBMM’ye vermiş olduğumuz kanun tekliflerimiz de var" diyen Tekin şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu bedelli hakkı kazanmasına rağmen bu hakkı kullanmamıştır. Bu tüm siyasilere örnek olmalıdır. Bizim kastımız siyasilerin çocuklarıdır. Onlar da askere gitmelidir. Kamuoyunun çok iyi hatırlayacağı gibi Cumhurbaşkanı ’Askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ demişti. Şimdi kalkıp evladını kaybetmiş bir baba yerde ağlıyorken eline mikrofonu alıp, şehadet makamına ulaşmış bir şehit cenazesinde 'Ne mutlu onun ailesine' diyor. Bizim bu pişkinliği Kabul etmemiz mümkün değildir. Bedelliyse bedelini alırsın ancak aynı şartlardan yoksulun çocuğu da bedel ödemeden yararlanmalıdır. İptal edilmesi gereken bedelli askerlikten yararlanmış siyasilerin çocuklarının bedelli hakkıdır. Kimse bu gerçeği çarpıtmasın." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız