SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İptal Yok.. Dava Reddedildi'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:17:47
'İptal Yok.. Dava Reddedildi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Trambüs’ün iptali için açılan davanın reddedildiği duyuruldu.

 “Son günlerde bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde, bir siyasi parti İl Başkanı tarafından Trambüs’ün iptali için açılan dava neticesinde, mahkeme tarafından yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali için karar verildiği iddia edilmektedir.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada; 

“Son yıllarda gerek nüfusun, gerekse de araç sayısının artması, şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğunlaşmasına neden olmuş ve dolayısıyla da şehir içi ulaşımında bir dizi önlem ve yeni projeler gereksinimlerini gündeme getirmiştir. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılından sonra şehir içi ulaşımını sağlayan otobüs filosu yüzde 70 oranında büyütülmesi ve yenilenmesine rağmen, araç ve yaya trafiğindeki artış, alternatif toplu taşıma araçlarını gündeme getirmiştir.” denildi. 

Malatya’nın gelişme ve büyüme verilerinin incelenerek, toplu ulaşımda 4 sistemde yapılan değerlendirmeler sonucu trambüsün seçildiğinin belirtildiği açıklamada; “Malatya’nın büyüme ve gelişme verileri göz önüne alınarak yapılan arge çalışmaları neticesinde, toplu ulaşımla ilgili 4 sistem üzerinde araştırma ve inceleme yapılmış, nihayetinde de Malatya’ya en uygun sistem olarak düşünülen Trambüs’te karar kılınmıştır.

Uluslararası ihaleye çıkarılan Trambüs ihalesine şartları uyan tek bir firma teklif vermiştir. Yerli bir firma tarafından yapılan Trambüs projesi,  başta yüzde 75 dolayında yakıt tasarrufu olmak üzere, Malatya’ya güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sağlayacaktır. Malatya şehiriçi ulaşımı için son derece önemli olan bu proje, maalesef bazı kişiler tarafından siyasi malzeme yapılmış ve projenin iptali için mahkemeye gidilmiştir. “ ifadelerini yer verildi. 

Mahkemenin projenin iptali yönünde karar verdiği haberlerinin iddia edildiği gibi olmadığının vurgulandığı açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi; 

“Haberlerde iddia edildiği gibi mahkeme, projenin iptaline karar vermemiştir. Davanın görüldüğü Malatya İdare Mahkemesi tarafından bu talebin reddine karar verilmiş, akabinde davacı taraf Malatya Bölge İdare Mahkemesine itiraz etmiş, Malatya Bölge İdare Mahkemesi tarafından da davacının itirazı reddedilmiştir. (2013/650 Esas ve 2014/250 karar sayılı ilam) 

Mahkeme kararında “…. Dolayısıyla, saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla yapıldığı anlaşılan ihalede ve devamında imzalanan sözleşmede kamu yararı ile hizmet gereklerine ve hukuka aykırılık bulunmamaktadır” denilmiştir.

Malatyamızın ulaşımına yeni bir soluk olacak Trambüs, kısa bir zaman içerisinde hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız