SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak, DEAŞ'a Karşı Zafer İlan Etti

0
Güncellendi - 2017-12-10 04:37:52
Irak, DEAŞ'a Karşı Zafer İlan Etti
A- A+ PAYLAŞ

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, tüm ülke topraklarının terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldığını belirterek, örgüte karşı zafer elde edildiğini açıkladı.

İbadi, devlet televizyonu aracılığıyla yaptığı konuşmada, "Irak toprakları DEAŞ'tan tamamen kurtarıldı. Gasbedilen tüm köy ve kasabalar geri alındı. Zafer rüyamız gerçek oldu ve DEAŞ'a karşı zafer elde ettik. Ülkenin en uzak sınır noktasına kadar her yerine Irak bayrağını astık. Elinizle gerçekleşen bu zaferden dolayı sizi kutluyorum." açıklamasını yaptı.

"Allah'ın lütfu, halkımızın birliği, yaralılarımız ve şehitlerimizin çabasıyla zaferi kazandık." diyen İbadi, Irak halkına hitaben, "Birliğinizi muhafaza edin, yeni bir aydınlık geleceğe başlayın." ifadelerini kullandı.

DEAŞ'a karşı elde edilen başarının bölünme eşiğinde olan Irak'ın birliğini koruduğunu vurgulayan İbadi, DEAŞ'a karşı mücadelede kendilerine destek veren Şiilerin dini mercii Ali es-Sistani, ordu, polis, Haşdi Şabi ve yerel güçlere de teşekkür etti.

İbadi, DEAŞ'la savaşın sona ermesinden sonraki sürecin yolsuzlukla mücadele olacağının altını çizerek, "Yolsuzlukla mücadele, kurtarma operasyonlarının uzantısı olacak ve yolsuzluk yapanların Irak'ta yeri olmayacak." diye konuştu.

Irak Başbakanlığı, ülkenin DEAŞ'tan kurtarılmasından dolayı  ülke genelinde bir günlük tatil ilan etti.

Bağdat, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız