SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak Kürt Bölgesiyle İşbirliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:59
Irak Kürt Bölgesiyle İşbirliği
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma İşbirliği Programı’nın 5 ana konuyu içerdiğine işaret ederek, “Teknik heyetin çalışması sonucu; sağlık, ulaştırma, eğitim, sosyal destekler ve kamu-özel işbirliği modeli programımız için ilk aşamada ortaya konulan öncelikler” dedi. 

Kalkınma Bakanlığı ile Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Planlama Bakanlığı arasında ‘Kalkınma İşbirliği Programı’ protokolü imzalandı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Planlama Bakanı Ali Sindi arasında imzalanan anlaşmada, ulaştırma, eğitim, sağlık, sosyal destekler ve kamu-özel işbirliği alanlarında mutabakat sağlandı.

Bakan Yılmaz, alt yapı yatırımlarının geliştirileceğini belirterek, Türkiye’nin kamu-özel ortaklığı konusunda ciddi tecrübesinin olduğunu söyledi. Kalkınma Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi’nden oluşan heyetin Kuzey Irak’ta temaslarda bulunduğunu dile getiren Yılmaz, “Milli eğitimde bölgesel yönetimin okul ihtiyacı 30 bin derslik olarak belirlendi. Ulaştırma alanında, yeni yolların, otobanların yapılması gerekiyor. Sağlık alanında ciddi bir atılım yapılması gerekiyor. Sosyal destek sisteminin anlatılması konusunda çalışmalar olacak” diye konuştu.

Yapılan temaslar sonucu Kalkınma İşbirliği Programı’nın 5 ana konuyu içerdiğine işaret eden Yılmaz, “Teknik heyetin çalışması sonucu; sağlık, ulaştırma, eğitim, sosyal destekler ve kamu-özel işbirliği modeli programımız için ilk aşamada ortaya konulan öncelikler” dedi.

Bakan Yılmaz’ın konuşmasının ardından taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız