SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak Ordusu Kerkük'te

0
Güncellendi - 2017-10-16 19:00:22
Irak Ordusu Kerkük'te
A- A+ PAYLAŞ

Kerkük’ün batısında halk, Irak ordusunu sevinç gösterileriyle karşıladı.

Kerkük’ün güvenliğini sağlama operasyonu çerçevesinde Irak ordusu kentte önemli noktaları ele geçirmeye devam ederken bölge halkı orduyu sevinç gösterileriyle karşıladı. Bağımsızlık referandumuyla Kerkük’ü topraklarına katmaya çalışan Barzani ve Irak ordusu arasında çatışma sürüyor. Geceden beri süren çatışmalarla Irak askerleri Kerkük'e girdi. Süren operasyonlar kapsamında Kerkük Havaalanı Irak ordusunun eline geçti. Ordu, havaalanının yanı sıra petrol kuyuları ve şehrin dış bağlantı yollarının kontrolünü sağladı. Irak ordusu kentte ilerleyişini sürdürürken, halk bu durumu sevinçle karşıladı. Askeri araçların geçişi sırasında halkın sevinç gösterisi amatör kameralara yansıdı.

Kerkük’te Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında yaşanan çatışma nedeniyle binlerce kişi Kerkük’ten Erbil’e doğru kaçıyor.

Irak’ın Kerkük kentindeki ilerleyişine devam ediyor. Irak ordusu, ilerleyişi esnasında stratejik noktaları ele geçirirken bölge halkı da Erbil’e doğru kaçmaya başladı. Kerküklü ailelerden bazıları, eşyalarını araçlarına yükleyerek kaos ortamından kaçmaya çalışıyor.

Irak ordusu, Kerkük’teki Keyvan Askeri Üssü’nün kontrolünü ele geçirdi. Terör örgütü DEAŞ’ın 2014 yılında Musul’a girmesiyle Irak ordusu, Keyvan Askeri Üssü’nü boşaltmıştı. Peşmerge, Irak ordusunun boşalttığı Keyvan Askeri Üssü’ne yerleşmişti. Yaklaşık 3 yıl sonra Kerkük’e geri dönüş içi operasyon başlatan Irak ordusu stratejik önem taşıyan Keyvan Askeri Üssünü de ele geçirdi.

Öte yandan, bölgeden gelen bilgilere göre, Irak ordusu birliklerinin şehir merkezine girdiği ve buradaki birçok resmi binayı ele geçirdiği öğrenildi. Ele geçirilen binalar arasında Emniyet Binası ile Kerkük Valilik Binasının olduğu bildirildi. Ayrıca Kerkük Valisinin gece saatlerinde Erbil’e gittiği öğrenildi.

Arafa bölgesinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Bölgede PKK ile Irak ordusunun çatıştığı kaydedildi. Çatışmanın uzun sürmediği öğrenildi. Kerkük’te Malband adındaki KYB Kerkük Temsilciği binası tamamen boşaltıldı.

Bu arada  Irak ordusunun, Tuzhurmatu’nun Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde kontrolü sağladığı açıklandı. Tuzhurmatu’da dün başlayan Irak ordusu ve peşmerge güçleri arasında yaşanan çatışmalarda kontrolün Irak ordusuna geçtiği belirtildi.

Kerkük, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız