SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak'ta Feci Saldırı

A- A+ PAYLAŞ

Irak'ta bomba yüklü 4 kamyonla saldırı düzenlendi. Ölü sayısı 200'e yakın.

Irak'ın kuzeyinde dün gece bomba yüklü 4 kamyonla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 200 civarında; 200'den fazla kişi de yaralandı.

Saldırıların düzenlendiği Ninova vilayetinin Sincar kenti Belediye Başkanı Dahil Kasım Hasun,çok sayıda kişinin hala enkaz altında bulunduğunu kaydetti.

Amerikan ordusu ise bölgede 5 kamyonla saldırı düzenlendiği ve ölü sayısının 60 olduğu yolunda açıklamalarda bulundu.

Iraklı yerel ve askeri yetkililere göre, saldırılar Yezidilerin çoğunlukta olduğu El Kahtaniye ve El Adnaniye'de düzenlendi.

TÜRKİYE KINADI..
Öte yandan Türkiye, Irak'ta yaşanan son terör olaylarını şiddetle kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Dün akşam Irak'ın Sincar Kazasına bağlı Kahtaniyye Nahiyesinde akaryakıt tankerleriyle yapılan intihar saldırı sonucu 175'den fazla Irak vatandaşının hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilenen açıklama şöyle devam etti:

"Irak'ta meydana gelen tüm terör olayları gibi bu acımasız saldırıyı da şiddetle kınıyor, faillerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini ümit ediyoruz. Irak'ta şiddetin sona ereceği, Irak halkının bütün unsurlarının barış ve huzur içinde birarada yaşayacağı koşulların oluşturulması yolundaki çalışmalara verdiğimiz destek sürecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız