SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irak'tan Türkiye'ye Su Şartı!

A- A+ PAYLAŞ

Irak hükümeti, Fırat ve Dicle nehirlerinden Irak’a su bırakılması ile ilgili anlaşma imzalanıncaya kadar, Türkiye ile imzalamış olduğu yüksek düzeyli stratejik işbirliği anlaşmasının meclisten geçmeyeceğini bildirdi.Irak Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü Ali Debbağ, yaptığı açıklamada Dicle ve Fırat nehirlerinden Irak’a su bırakılmasıyla ilgili anlaşmanın imzalanması ve bu anlaşma iki ülke hükümetleri arasında imzalanan yüksek düzeyli stratejik işbirliği anlaşmasının içinde bir bent olarak yer alıncaya kadar, yüksek düzeyli stratejik işbirliği anlaşmasının Irak Meclisinden geçmeyeceğini söyledi.

Irak’la su paylaşımını öngören anlaşmayı imzalamadığı gerekçesiyle Türkiye’yi eleştiren Debbağ, "Türkiye, Irak’a su bırakılması ve bırakılacak su miktarının belirlenmesi ile ilgili anlaşmayı imzalamaya yanaşmıyor. Türkiye ile imzalanacak anlaşma Irak’ın su payını azaltmak yerine arttıracaktır. Tarım sektörüne çok önem veriyoruz. Bu sektör bizim için hayati bir öneme sahip. Tarım alanındaki en büyük sıkıntımız su kıtlığıdır" dedi.

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi de daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile Irak arasında Irak’a verilecek su ile ilgili anlaşma imzalanıp, bu anlaşma iki ülke arasında imzalanan yüksek düzeyli stratejik işbirliği anlaşmasına eklenmedikçe, stratejik işbirliği anlaşmasının meclisten geçmeyeceğini dile getirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız