SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran Heyeti Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ile İran arasında demiryolu taşımacılığını daha yaygınlaştırmak ve sorunları gidermek amacıyla Türkiye ve İran Demiryolu Heyeti'nin toplantısı Malatya'da başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Malatya 5. Bölge Başmüdürlüğü'nde bugün başlayan ve yarın sona erecek olan toplantıya Türkiye adına, TCDD Malatya 5. Bölge Başmüdürü Ahmet Şener, İran heyetine de İran Demiryolları Ezerbaycan Bölge Müdürü Mehmet Riza Dıbazer başkanlık ediyor.

Toplantı başlamadan önce basın mensuplarına açıklama yapan TCDD Malatya 5. Bölge Başmüdürü Ahmet Şener, iki kardeş ülke arasında daha fazla demiryolu taşımacılığı yapılması için bu tür toplantının yılda iki kez, bir Malatya'da, diğerinin de İran'da yapıldığını hatırlattı. Şener, "İran bağlantılı 3 yolcu treni ile yılda 10 bin yolcu karşılıklı giriş ve çıkış yapıyor" dedi.

Türkiye'den İran'a 2005 yılında 200 bin ton, 2006 yılında ise 250 bin ton , İran'dan Türkiye'ye ise 2005 yılında 45 bin ton, 2006 yılında ise 72 bin ton yük taşımacılığı yapıldığını dile getiren Şener, bugün ve yarın düzenlenecek toplantıda iki ülke arasındaki demiryolu taşımacılığının arttırılması ve sorunların gidermek için istişarelerde bulunup, protokol imzalayacaklarını kaydetti
İran Demiryolları Ezerbaycan Bölge Müdürü Mehmet Riza Dıbazer ise, 1989 yılından beri yılda iki kez karşılıklı olarak toplandıklarını ve bugün 27. toplantıyı gerçekleştirdiklerini hatırlatıp, "Taşımacılık ve pazar araştırması konusunda işbirliğini attırmak ve demiryolu taşımacılığındaki problemleri gidermek için biraraya geliyoruz" dedi.

Dıbazer, Türkiye'den İran'a gidenlerde yüzde 46, İran'dan Türkiye'ye gelenlerde ise yüzde 67 artış olduğuna dikkat çekip, işbirliğini daha da yüksek seviyelere çekmek istediklerini vurguladı.

Bugün ve yarın düzenlenecek toplantıdan sonra 11 Ocak Perşembe sabahı yeni yılda uygulanacak demiryolu taşımacılığı konusunda protokol imzalanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız