SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran Karıştı..!

A- A+ PAYLAŞ

İran'da devrimin 31. yıldönümü yine muhalif gösterilere ve polisin sert müdahalesine sahne oldu. İnternet erişimi kısıtlandığı için ülke ile iletişim sağlıklı bir şekilde kurulamıyor. Öte yandan polisin göstericilerin yanı sıra muhalif liderlere, hatta eski Cumhurbaşkanı Hatemi'ye de sert müdahele ettiği bildiriliyor.

İran'da İslam Devrimi'nin 31. yıldönümü kutlanıyor. Rejim taraftarları gövde gösterisi için, muhalifler ise hükümeti protesto için sokaklara döküldü. Ancak İran güvenlik güçlerinin muhaliflere müdahelesi yine sert oldu. Bu kez sadece göstericiler değil, muhalif liderler ve eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi de hedefteydi.

Başkent Tahran'da güvenlik güçlerinin, muhalif lider Mehdi Kerrubi'ye saldırdığı bildirildi.

Bir muhalif internet sitesi saldırının, Kerrubi, İslam devriminin 31. yıldönümü dolayısıyla yapılan gösteriye katıldığı sırada düzenlendiğini duyurdu.

Jaras sitesinde çıkan haberde, güvenlikçilerin Kerrubi'nin aracının camlarını kırdığı belirtildi, Kerrubi'nin yaralanmadığı kaydedildi. Aynı site, güvenlik güçlerinin eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'ye de saldırdığını bildirdi.

GÖSTERİCİLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI

Bu arada yine muhalefete ait "Yeşil Ses" sitesinin haberinde, güvenlik güçlerinin, muhalefet lideri Mir Hüseyin Musevi'nin, başkentin göbeğinde gösteri yapan yandaşlarına ateş açtığı ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği belirtildi.

GÖSTERİ OLMASIN DİYE İNTERNETE ERİŞİM KISITLANDI

Reformcuların gösterilerini engellemek için internete erişimin de kısıtlandığı belirtiliyor. Kutlamalar öncesi İran’da bazı muhalifler de tutuklandı.

HUMEYNİ'NİN TORUNU DA GÖZALTINDA

Yine Jaras sitesi, Ayetulah Humeyni'nin torununun da gözaltına alındığını yazdı. Sitede, Humeyni'nin torunu Zehra Eşraki ve eşi Muhammed Rıza Hatemi'nin, İran İslam Devrimi'nin 31. yıldönümü sebebiyle yapılan gösteri sırasında, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı duyuruldu.

Eşraki'nin eşi Hatemi'nin, reformcu eski Devlet Başkanı Muhammed Hatemi'nin kardeşi olduğu belirtildi.

Haberde, muhalif lider Mehdi Kerrubi'nin oğlunun da gözaltına alındığı bildirildi.

GÖVDE GÖSTERİSİ OLMALI

Tahran'da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın konuşma yapacağı meydanda büyük bir kalabalık toplandı. Yüzbinlerce hükümet yandaşı kutlamalara katılıyor. İran'in dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Batılı ülkelere mesaj vermek amacıyla kutlamalara katılımın yüksek olması çağrısında bulunmuştu.

Muhalefet liderleri Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Kerrubi, yandaşlarına protesto gösterisi, düzenlemeleri çağırısı yapmıştı. İran ise güvenlik güçleri reformculara karşı güç kullanma tehdidinde bulunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız