SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İran Savaşa Hazırlanıyor"

A- A+ PAYLAŞ
 
İngiliz Telegraph gazetesi, istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde İran'ın olası bir saldırıya karşı savaş hazırlığı yaptığını öne sürdü.
 
Batılı ülkelerinin Tahran'ın nükleer programını engellemek için askeri müdahale seçeneğini değerlendirmesi, İran Devrim Muhafızları’nı savaş hazırlıkları yapmaya yöneltti. General Muhammed Ali Caferi, olası saldırı ve gizli operasyonlara karşı askeri güçlere her an hazır olma emri verdi.   
 
Batılı istihbarat yetkilileri, Tahran rejiminin uzun menzilli füzeleri, tahrip gücü yüksek patlayıcıları, büyük topları ve muhafız birlikleri temel savunma noktalarına konuşlandırdığını belirtti.
 
İran, geçen ay yayımlanan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) raporundan sonra olası saldırılara karşı hazırlığını artırdı.
 
Tahran rejimi, Batı istihbaratı ve güvenlik kurumlarının koordineli hazırladığı bir operasyon planıyla önemli nükleer tesislerinin yok edilmek istendiğinden endişe ediyor.
 
SÜRPRİZ SALDIRI KORKUSU
 
Telegraph gazetesi, Tahran yakınlarındaki füze tesisinde yaşanan patlamanın, “ABD veya İsrail tarafından sürpriz bir saldırıya maruz kalma olasılığına yönelik endişeleri” artırdığına dikkat çekti.
 
Tahran’ın yaklaşık 50 kilometre batısındaki Bidganeh’teki tesiste 12 Kasım’da yaşanan patlamanın, İran’ın balistik füze programına çok ağır bir darbe vurduğu öne sürüldü. Patlamada, balistik füze programının önemli isimlerinden Tuğgeneral Hasan Tehrani Mukaddem de dahil 17 kişi hayatını kaybetti.
 
UAEK’nin Kasım başında yayımladığı raporda, “İranlı bilim insanlarının nükleer savaş başlığı taşıyabilecek füe teknolojisi geliştirmeye çalıştığı” belirtildi.
 
İKİNCİ ESRARENGİZ PATLAMA
 
İran, Bidganeh’teki patlamanın yaralarını sarmaya çalışırken, geçtiğimiz hafta İsfahan’daki uranyum dönüşüm tesisinde sebebi kesin olarak bilinmeyen bir patlama daha yaşandı.
 
Washington merkezli düşünce kuruluşu Yakın Doğu Politikası Enstitüsü’nden Patrick Clawson, Los Angeles Times gazetesine, “Görülen o ki İran’a karşı sadece suikast ve siber saldırı değil, bir sabotaj kampanyası da yürütülüyor” ifadesini kullandı.
 
İran’ın dini lideri Ali Ayetullah Hamaney’in, ordu, istihbarat ve güvenlik kurumlarındaki tüm üst düzey komutanlara talimat verdiği ve “rejimi korumak için gerekli tüm önlemleri almalarını” istedi.
 
EL MAKTUM: İRAN İSRAİL'İ VURMAZ
 
Birleşik Arap Emirlikleri’nin lideri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum da, İran’ın yaptığı ileri sürülen nükleer silah çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu.
 
İran'ın elde nükleer silah üretmesinin kendilerini endişelendirmediğini belirten El Maktum, Tahran rejiminin nükleer silah yapması halinde bu silahtan çok az fayda sağlayabileceğini söyledi. Maktum ayrıca, İran’ın nükleer silah yapacağına inanmadıklarını ifade etti.
 
Şeyh Maktum, “İran nükleer silahla ne yapacak? İsrail’i mi vuracaklar? Bunu yaparlasa kaç tane Filistinli ölecek? Eğer İran İsrail’e saldırı düzenlerse, kendi şehirleri güvende mi olacak? Savaşın ikinci günü onlarda yok olmuş olacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız