SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran Sınırında 5,9'luk Yeni Deprem

0
Güncellendi - 2020-02-23 22:12:49
İran Sınırında 5,9'luk Yeni Deprem
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye İran sınırındaki 5.9’luk yeni deprem hakkında açıklama yaptı. Soylu, “250 konut ve 300 ahır yıkıldı. 700 konutta da ağır hasar var. Yaptığımız tespitlerde herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret etti. Ziyaretin ardından İran'ın Hoy şehrinde saat 19.00'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, “Yaptığımız tespitlerde ve tetkitlerde herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil. Şu ana kadar bize gelen bilgiler doğrultusunda 250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var. Bu ölçekte belli bir bölgeyi etkisi altına alan bir deprem olarak şunu söyleyebilirim gittiğimiz gördüğümüz noktalarda da ağır hasar verdiğini söyleyebilirim. Ama buna rağmen yaralılarımız ziyaret ettik. Toplam 39 yaralı. 12 vatandaşımız da taburcu oldu. 39 yaralımızın 2’si yoğun bakımda. 2’si de ameliyat oldular. Diğerleri orta iyi seviyelerde. İnşallah onlar da buradaki tedavilerinden sonra her birinin sağlıklı bir şekilde taburcu olmasını ümit ediyoruz, dua ediyoruz. Özellikle şu ana kadar gerek yardım gıda barınma konusunda hem AFAD’ımız, hem Kızılay’ımız kolları sıvamış durumda. Bir taraftan hasar tespitlerimiz devam ediyor. Şu anda 2 binin üzerinde sıcak yemek dağıtılıyor günde 3 öğün” dedi.

Vatandaşlar için çadır kurulumlarının devam ettiğini kaydeden Bakan Soylu, kuzulama dönemi olan hayvanlar için de ayrı bir ihtimam gösterdiklerini söyledi.

Bakan Soylu, “Başkale’den ve köylerden Van merkeze hastalarımızı ziyaret için geldik. Bakan yardımcımız orada kriz merkezinin başında. Sabaha kadar da özellikle hem çadırların kurulumunu, sobaydı, battaniyeydi, yataktı bunların kurulumunu oraya sevkini, oradaki yemeklerin dağılımını aynı zamanda yarından itibaren de inşallah Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri de yıkımlara başlayacaklar. Bu arada sosyal rehabilitasyon da özellikle kurumlarımız tarafından Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve diğer kurumlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Tekrar geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Van, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız