SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'a Karşı Radar Yayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:24:23
İran'a Karşı Radar Yayı
A- A+ PAYLAŞ
 
Wall Street Journal Pentagon'un İsrail ve ABD'nin çıkarlarının korunması için Katar'da radar üssü kuracağını yazdı. Yeni üssün Türkiye ve İsrail'dekilerle birlikte İran'a karşı bir savunma yayı oluşturması hedefleniyor.
 
Üst düzey ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, "X-Band" olarak bilinen güçlü radarın İran'ın güney, kuzey ve batı bölgelerinden ateşlenebilecek uzun menzilli füzeleri durdurmayı hedeflediği belirtildi. 
 
TÜRKİYE'DEKİ ÜS İÇİN TAMAMLAYICI UNSUR
 
Daha önce İsrail'in Necef Çölü'ne ve Türkiye'nin Malatya iline yerleştirilen radarlar için Katar'daki yeni tesisin "tamamlayıcı bir unsur" olacağı belirtiliyor. Haberde üç radar üssünün İran'a karşı bir yay oluşturacağı yorumu yapıldı.
 
Gazeteye konuşan üst düzey yetkililer, yeni üssün ABD ve İsrail'in çıkarlarını korumak için tasarlanan sistemin belkemiğini tamamlayacağını belirtiyorlar.
 
EYLÜL AYINDA KÖRFEZ ISINACAK
 
Wall Street Journal ayrıca ABD'nin insansız deniz altı araçları ve adı açıklanmayan 20 kadar ülkenin katılımıyla Eylül ayında bölgede geniş kapsamlı bir mayın temizleme tatbikatı düzenleyeceğini bildirdi.
 
İran'ın "savunma amaçlı" olduğu iddia edilen bu tatbikatı "provokasyon" olarak değerlendireceğini belirten gazete, Tahran'ın petrol ihracını durdurmayı hedefleyen yaptırımların da gerginlik yaratacağını kaydetti. 
 
ABD MÜTTEFİKLERİNE GÜVENCE VERDİ
 
Son önlemlerin, ABD’nin İsrail ve endişeli olan diğer müttefiklerine, Tahran ile aylarca sürdürülen ve sonuçsuz kalan nükleer görüşmelerin ardından İran’a karşı koymak için adımlar atmakta olduğu yönünde Pentagon tarafından güvence verilmesine yardımcı olabileceği görüşü dile getirildi.
 
12.2 milyon dolara mâl olacağı belirtilen radar üssünün tam yeri açıklanmıyor.
 
İran daha önce olası bir saldırı durumunda Malatya Kürecik'te bulunan radar üssünü hedef alacağını açıklamıştı. Nitekim, Tahran yönetimine göre savunma amaçlı olduğu ileri sürülen bu üsler, İran'ın kendini savunma kabiliyetini engelliyor ve bu durum da İsrail saldırısı ihtimalini güçlendiriyor.
 
KILIÇDAROĞLU: ÜS İSRAİL'İ KORUMAK İÇİN
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 34'üncü Olağan Kurultayı'nda bugün yaptığı konuşmada Malatya Kürecik'teki radar üssünün İsrail'i korumak için kurulduğunu söylemişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız