SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'a Tepki Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:20:20
İran'a Tepki Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen eylemde İran’da Türklere yönelik  uygulamalara tepki gösterildi.

Ülkü Ocakları tarafından Atatürk (Kışla) Caddesi'nde Ocak binasının altında yapılan açıklamaya MHP İl Başkanı Mehmet Erdem,  Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, partili yöneticiler ve ocak mensupları katıldılar.

Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, “6 Kasım 2015 tarihinde İran Radyo Televizyon Kurumuna bağlı ‘Kanal 2’ isimli televizyon kanalında soydaşlarımıza ve medeniyetimize hakaret edilmiştir. Söz konusu programda, Güney Azerbaycan Türkü bir çocuğun dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebepten etrafına kötü koku yayılmasıyla ilgili bir sahneye yer verilerek, İran Türkleri açıkça aşağılanmıştır. Türk Milleti ‘pasaklı, kirli ve bulundukları alanda bütün kötü kokuların kaynağı’ gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Urmu Gölü’nü kurutarak Güney Azerbaycan’ı çölleştirmeye çalışan, Türkçe eğitimin önünü keserek ‘Ses Bayrağımızı’ susturmaya uğraşan hatta Traktörsazi Futbol Takımı’nın başarılarını gölgelemeye kalkan baskıcı rejimin, kin ve nefret dolu politikaları son noktaya dayanmıştır. Gözünü hırs bürüyen ve din maskesi ardında adi işlerin merkezi olan bu yapının, milletimize ve medeniyetimize hakareti ise bardağı taşıran son nokta olmuştur. ‘Haray Haray Men Türkem’ diyerek yeri göğü inleten soydaşlarımız, ‘Artık herkes susacak Türkler konuşacak’ yazılı pankartlarla biriken öfkelerini ortaya koymuşlardır. Tebriz, Urmiye, Zengan, Erdebil, Meşgin, Marağa, Hoy, Melik Kendi ve İran’ın başkenti Tahran büyük protestolara sahne olmaktadır. Bu nümayiş Güney Azerbaycan’ı aşmıştır. Soydaşlarımızın sesine ilk destek, hemen yanı başlarından, aynı rejime karşı var olma mücadelesi veren Kaşgay Türkleri’nden gelmiştir. Azerbaycan’da yaşayan soydaşlarımız ise Bakü’de düzenlenen mitingle öz gardaşlarının haklı tepkilerine desteklerini dile getirmişlerdir. Bugün Türk Milleti’nin ve Türk Milliyetçileri’nin susmayan ve susturulamayan sesi olarak, Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın sesine ses veriyor, haklı davalarında yalnız olmadıklarını haykırıyoruz” ifadelerini kaydetti.

Karaca şunları söyledi: 

“Bu gün Ortadoğu’da  çıkarları peşinde koşarak bir aktör olmaya talip İran’a çağrımızdır ;  Aynı kökten beslenen bir zenginlik olan mezhepleri çatışma aracı olarak kullanarak Türkmen soydaşlarımızı birbirlerine kırdırmaya çalışmaktan vazgeç.  Suriye’de zulme karşı yürütülen savaşa ,mezhep savaşı  algısı yükleyerek Türkmenlere yaptığın ve taşeronlarına yaptırdığın katliamlara son ver.  Güney Azerbaycan’da, Güney Horasan’da ve Kaşkay Türklerine karşı yürüttüğün asimilasyon ve inkar politikasını sonlandır. Senin zulmünden bıkıp haklı tepkilerini ortaya koyan protestocuları hukuk dışı uygulamalarla sindirme faaliyetlerini bir an evvel terk et. Irak ve Suriye bir bütün olarak ele alındığında ,oralarda savaşın acılarını en derin şekilde yaşayan mazlumlara vaat ettiğin sözde demokrasi ve hami olma çabaların samimiyetten uzaktır.Zira henüz kendi topraklarında ciddi bir bütünü teşkil eden İran Türklerine devlet eliyle uyguladığın ırkçı ve aşağılayıcı tutum samimiyetine gölge düşürmektedir.Bu hazin tablo Suriye ve Irak’ta demokrasi ve hami maskesiyle düşlediğin ekonomik ve siyasi çıkarlarına ışık tutmaktadır.Açık çağrımızdır ki eğer samimi iseniz bu despot ve anti demokratik uygulamaları biran evvel terk etmelisiniz. Kafanızı gömdüğünüz kumdan çıkarın ve idare etmeye çalıştığınız topraklara bir bakın. Göreceğiniz tablo biraz haysiyetiniz varsa medeniyetimize dil uzattığınız için yüzünüzü kızartacaktır. Zira, göğe doğru yükselen kümbetlerimiz, her taşında bir mana gizli kervansaraylarımız ve niceleri o topraklarda devlet kuran milletimizin eserleridir.”

Karaca, “Yanı başında yıllardan bu yana ağır zulümlere ve inkar politikalarına maruz kalan İran Türklerinin öz kardeşleri olan Türkiye Cumhuriyeti ve idarecilerine de buradan çağrıda bulunmak istiyoruz: Hem gönül coğrafyamızdan hem de soydaşlıktan gelen kardeşliğimiz hasebiyle bu zor gününde İran Türklerine gerekli diplomatik, bürokratik ve siyasi destek acilen gerçekleştirilmelidir.

Baskı ve zulmün boyutlarından, insan hakları ihlallerinden ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ,sivil toplum örgütleri ve NATO ve BM ilgili kuruluşlar haberdar edilerek acilen göreve çağrılmalı ve bu faaliyetlere öncülük edilmelidir” ifadelerini kaydetti.

Eylem atılan sloganların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız