SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'da Çatışma Çıktı!

A- A+ PAYLAŞ

Reuters haber ajansının İran Devlet Televizyonu'na dayandırarak verdiği haberde, ülkedeki rejim karşıtları ve Ahmedinejad destekçileri arasında çatışma yaşandığını duyurdu. Çatışmanın işkence sonucunda hayatını kaybeden Sanee Zhaleh'in cenaze törenine katılan muhaliflerle hükümet yanlıları arasında yaşandığı kaydediliyor.

Diğer taraftan muhalif liderlerden de direniş çağrıları geliyor. Dün dün meclisteki muhafazakar milletvekillerinin "asılmaları" çağrısı yaptığı muhalefet liderlerinden Mehdi Kerrubi, ülkede demokratik değişim için bedel ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

Kerrubi, internet sitesinde (sahamnews.net) yayınladığı açıklamada, İran'da sosyal ve siyasi değişimi sağlamak için "bedel ödemeye" hazır olduğunu kaydetti.

Muhalefet liderlerinin günlerdir evlerinde fiilen gözetim altında tutulduğu ve telefonlarının kesik olduğu haber veriliyor.

Libya'da da çatışma başladı

Libya’nın Bingazi kentinde, yüzlerce kişinin hükümetin istifası talebiyle gösteri yaptığı bildirildi.

Associated Press’in görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberinde, protestocuların Başbakan Bağdadi el Mahmudi’nin istifa etmesini istedikleri belirtildi. Ancak Libya lideri Muammer Kaddafi aleyhine slogan atılmadığı kaydedildi.

Reuters ajansı ise, Bingazi’de bir insan hakları eylemcisinin tutuklanmasına kızan kalabalığın polisle ve hükümet yanlılarıyla çatıştığını duyurdu.

Merkezi Bingazi’de bulunan özel Kuryna televizyonunun internet sitesindeki haberinde, göstericilerin bir resmi binanın önünde, insan hakları eylemcisinin serbest bırakılması talebiyle gösteri yaptığı ve buradan şehrin Sahajara meydanına giderek polis ve hükümet yandaşlarıyla çatıştığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız