SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'dan Geri Adım

A- A+ PAYLAŞ

Tahran yönetimi 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Begai'nin ifadelerinin yanlış aktarıldığını savunuyor.

İran Cumhurbaşkanı yardımcılarından ve Kültür Mirası, Turizm ve El Sanatları Kurumu Başkanı Hamid Begai, ''Ermeni iddialarına ilişkin bazı basın-yayın organlarında kendisine atfen verilen haberleri tekzip ettiklerini'' söyledi.

Begai, bugün düzenlediği basın toplantısında, İran'ın İkinci Dünya Savaşı'nda ABD, Rusya ve İngiltere tarafından işgalinin 70. yıldönümü münasebetiyle çarşamba günü düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmaya açıklık getirdi.

İran'ın işgal süresince uğradığı zarardan dolayı uluslararası arenada girişimde bulunacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını yineleyen Begai, konferansın konusunun da bu mesele olduğunu söyledi.

Bu konuyu tekzip ediyoruz

Begai, ''Basın yayın organları, Türkiye ve Ermenistan gibi bazı ülkeler arasındaki hukuki ihtilaflar konusunda görüş beyan ettiğimizi, tavır takındığımız ve özel bir tahlilde bulunduğumuzu telakki ettiler, ancak biz bu konuyu tekzip ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız