SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'dan "Kalkan" Misillemesi

A- A+ PAYLAŞ
İran, Rusya ve Çin’in "ortak füze sistemi"ni kurmak amacıyla "ciddi görüşmeler" yaptığı bildirilirken, askeri uzmanlara dayanılarak, "İran, Rusya ve Çin’in uçak savar savunma sistemlerinin dizayında büyük ilerleme katettikleri için füze kalkanı sistemini kurmanın bu ülkeler için zor olmayacağı" savunuluyor.
 
Erken uyarı radar sistemine onay veren Türkiye’ye İran’dan sert eleştiriler sürerken NATO’nun sistemine karşı İran, Rusya ve Çin’in "ortak füze kalkanı" kurmak amacıyla "ciddi" görüşmeler yaptığı bildirildi.
 
İranlı Kayhan gazetesinin gayri resmi kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, İran, Rusya ve Çin arasında "ortak bir füze sistemi"nin kurulmasına ilişkin olarak "ciddi görüşmeler" yürütülüyor.
 
Görüşmelerin, söz konusu üç ülkenin, NATO’nun "füze kalkanı"na ilişkin kararında ABD’nin İran ve Kuzey Kore’nin nükleer kabiliyetlerine ilişkin ifade ettiği kaygılarının etkili olduğu kanısına varmaları üzerine gerçekleştiği belirtiliyor.
 
Öte yandan, Türkiye’nin erken uyarı radarına ev sahipliğini yapmayı kabul etmesinin ardından, ABD’nin yeni sistemin bazı unsurlarını Güney Kore ve Tayvan’a yerleştirmeyi planlamasının "Washington’un, iddia ettiği, İran ve Kuzey Kore kaynaklı tehdidi, Çin ve Rusya’yı hedeflemek için bahane olarak kullandığını" açıkça gösterdiği öne sürüldü.
 
-"RUS TEMSİLCİSİ TAHRAN’DA OPERASYONEL GÖRÜŞMELER YAPACAK"
 
Böylece İran, Rusya ve Çin’in "ciddi görüşmeler"e başlama zamanının geldiği kanısına vardığı belirtilen İran medyasında Rusya’nın NATO nezdindeki Daimi Temsilcisi Dimitri Rogozin’in, bu ayın sonunda İran’da yapacağı ziyaret sırasında ortak plana ilişkin "operasyonel görüşmeler" yapması beklentisi dile getirildi.
 
-"FÜZE KALKANI KURMAK ZOR OLMAZ"-
 
Rus Haber Ajansı RİA Novosti’ye göre, Rogozin’in Tahran’da "stratejik konuları" ele alacağına dikkat çeken İran haber ajansı Mehr, bu konudaki haberinde, "Askeri uzmanlar, İran, Rusya ve Çin’in uçak savar savunma sistemlerinin dizaynında büyük ilerleme katettikleri için füze kalkanı sistemini kurmanın onlar için zor bir görev olmayacağını düşünüyorlar" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız