SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'dan Mısır'a Uyarı

A- A+ PAYLAŞ

İran, Mısır'da Gazze konusunda çağrı yaparak, "Tarihi, insani, İslami ve vicdani görevlerini yerine getir" dedi.

İSRAİL VURMAYA DEVAM EDİYOR

İran, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yardım ulaştırılması konusunda Mısır'dan sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hasan Kaşkavi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde savunmasız ve masum halka yönelik saldırılarını kınayarak, Filistinlilere yardım konusunda ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşları göreve çağırdı.

Filistinlilere insani yardım ulaştırılması için Mısır'ın Refah kapısını açmasını da isteyen Kaşkavi, “Mısır yönetimi, tarihi, insani, İslami, ve vicdani görevlerini yerine getirsin” diye konuştu.

İRAN HASTANELERİ GÖREVE HAZIR

Kaşkavi, Filistinli yaralıları İran'daki devlet ve özel hastanelerde tedaviye hazır olduklarını belirtti. Gazze'ye en yakın bir noktada seyyar hastane kurmak için Mısır makamlarına başvuruda bulunduklarını kaydeden Kaşkavi, olumlu cevap almaları halinde hemen harekete geçeceklerini söyledi.

İran Sağlık Bakanlığı da önceki açıklamasında doktor, hemşire ve diğer görevlilerden oluşan bin kişilik sağlık ekibini Filistinli yaralıların tedavisi için Gazze Şeridi'ne göndermeye hazır olduğunu bildirmişti.

HAMAS HEYETİ MISIR'A GİDİYOR

Hamas heyetinin İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kara saldırısını görüşmek üzere bugün Mısır'a gideceği de belirtildi.

Şam'daki Hamas politbürosunun başkan yardımcısı Musa Ebu Marzuk, politbüro üyeleri İmad El Alami ile Muhammed Nasr'ın bugün Mısır'a hareket edeceğini söyledi.

HAMAS ABLUKANIN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Marzuk, görüşmelerde rakipleri El Fetih ile uzlaşmayı öngören Mısır teklifinin yanı sıra İsrail saldırganlığının durması, İsrail'in Gazze'den çekilmesi, sınır geçişlerinin açılması ve ablukanın kaldırılması konularının ele alınacağını ifade etti.

Mısır resmi haber ajansı da Hamas heyetinin ziyaretini doğruladı, ancak ziyaretle ilgili ayrıntı bilgi vermedi.

İSRAİL 30 HEDEFİ BOMBALADI

İsrail hava kuvvetleri bu gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki 30 hedefi bombaladı.

İsrail askeri sözcüsü Tel Aviv'den yaptığı açıklamada, "Hava kuvvetlerimiz gece Gazze Şeridi'nde 30 hedefe saldırı düzenledi" dedi.

Sözcü, "özellikle Cebaliye'de silah depolanan bir cami, silah gizlenen evler, roketatar taşıyan araçlar ve silahlı kişilerin hedef alındığını" iddia etti.

ÖLÜ SAYISI 500'Ü GEÇTİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava ve kara saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği en az 2400 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız