SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'dan Yeni Tehdit

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:09
İran'dan Yeni Tehdit
A- A+ PAYLAŞ
 
İran Devrim Muhafızları'nın ikinci ismi Orgeneral Hüseyin Salami, İran'a saldırmak için hazırlık yapan "düşmanlara" topraklarını kullandıran ülkelere saldırı düzenleyeceklerini açıkladı.
 
Reuters'ın haberine göre, askeri tatbikat sırasında konuşan Salami, "İran'a karşı operasyon düzenlemek için düşmanlarımızca kullanılan bütün mevziler, ordu güçlerimizin misilleme saldırılarına maruz kalacaktır" dedi.
 
İran Devrim Muhafızları dün, İran'ın nükleer programına karşı olan Batı'ya gözdağı vermek amacıyla, iki gün sürecek olan kara tatbikatına başladı.
 
İran medyası bunun, ülkenin güneyinde düzenlenen küçük ölçekli bir tatbikat olduğunu bildirdi. 
 
İRAN SAVAŞ GEMİLERİ CEDDAH LİMANINDA
 
Karada olduğu gibi denizde de harekete geçen İran, savaş gemilerini dün, Suudi Arabistan'ın Ceddah limanına demirledi.
 
Fars Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Habibullah Sayari, Tahran-İran arasındaki ilişkilerin gerildiği bir dönemde Ceddah'ta bulunmalarının nedenini, "İranofobiye" karşı gerçekleştirilen bir misyon olarak açıkladı. 
 
İkmal gemisi Kharg, orta tonajlı savaş gemisi Said Kandi'nin, İran'ın dini lideri Ayetullah Humeyni'nin emri gereğince, dün, Kızıldeniz'deki Ceddah limanına demirlediğini dile getiren Sayari, "Bu görev, İran İslam Cumhuriyeti'nin açık denizdeki gücünü göstermek ve İranofobiye karşı koymak içindir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız