SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İran'ı Bu Tür Eylemlere Teşvik Eden ABD'dir"

0
Güncellendi - 2019-05-16 01:20:52
A- A+ PAYLAŞ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran’ın nükleer anlaşmayla ilgili taahhütlerden bazılarını askıya almasına ilişkin, “İran'ı bu tür eylemlerde bulunmaya teşvik eden ABD'dir” dedi.

Tahran yönetiminin, nükleer anlaşmanın kısmen askıya alınmasına ilişkin kararı uygulamaya koyacağını açıklamasının ardından tepkiler sürüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki artan gerginliklere ve İran’ın kararlarına tanık oluyoruz. Bu durum daha faza gerginliğe yol açıyor” dedi.

Peskov, "İran’ın, Ortak Kapsamlı Eylem Planı’nın (JCPOA) ruhuna ve anlaşmaya aykırı olan baskıya tepki olarak bu kararı aldığını açıkça biliyoruz. İran'ı bu tür eylemlerde bulunmaya teşvik eden ABD'dir” diye konuştu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün yaptığı toplantıda konuyla ilgili herhangi bir güvence vermediğine dikkat çeken Peskov, "Ne yazık ki endişeler devam ediyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı bugün, Irak’taki acil görevde bulunmayan tüm personele, İran’la olan gerginliğin artması nedeniyle ülkeyi hemen terk etmeleri talimatını vermişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 2015'te varılan nükleer anlaşmadan ABD Mayıs 2018'de çekilmiş ve İran’a yönelik ağır yaptırımları uygulamaya koymuştu.

Moskova, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız