SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İran'ı Vuracak Güçte Değiliz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:32
A- A+ PAYLAŞ
 
Pentagon'dan ismi açıklanmayan bir yetkili, İran'ın yer altındaki nükleer tesislerini vuracak güçte silahlara sahip olmadıklarını söyledi. ABD Savunma Bakanı Panetta ise "Bu güçte silahlar geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
 
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD'nin Türkiye'de özel operasyon üsleri oluşturmak istediği yönündeki haberleri yalanladı.
 
Wall Street Journal gazetesinde yer alan iddiaya yönelik bir yalanlama da Pentagon Sözcüsü John Kirby'den geldi.
 
Kirby, ''Türkiye'de ilave Amerikan askerlerinin konuşlandırılacağına dair haberler gerçeği yansıtmıyor. Türk hükümetiyle bu yönde bir görüşmemiz olmadı'' dedi.
 
Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayan Kirby, ''ABD ordusu, en yakın müttefiklerimizden biri ve NATO ortağımız Türkiye'nin silahlı kuvvetleriyle yakın ilişkilerimize çok değer veriyor'' diye konuştu.
 
Pentagon'dan bir yetkili de yaptığı açıklamada, WSJ gazetesinde çıkan haberle ilgili herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirterek, iddiayı yalanlamıştı. Yetkili, böyle bir üssün inşası için Türk hükümetinin izninin gerekli olduğunu kaydetmişti.
 
'İRAN'I VURABİLECEK SİLAH İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Öte yandan Wall Street Journal'a konuşan ve adı açıklanmayan Pentagon yetkilileri ABD'nin elinde bulunan silahların İran'ın yer altındaki gizli nükleer tesislerini vurabilecek güçte olmadığını iddia etti.
 
ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ise bu güçte silahlar geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Panetta, “Sanırım, ‘Çok yakınız’ demek daha doğru. Ama hala çalışıyoruz çünkü bu tür şeylerin bizim istediğimiz şekilde çalışacağından emin olmak kolay değil. Ama açıkçası bu kapasiteye kısa sürede erişeceğimize güvenim tam” diye konuştu.
 
'DAĞI YERLE BİR EDECEK BOMBALAR GEREKLİ'
Hava Kuvvetleri sözcüsü Albay Jack Miller, geçen aylarda yaptığı bir açıklamada Massive Ordnance Penetrator” (MOP) olarak bilinen ve B-2 hayalet uçaklarıyla taşınacak bu bombaların “operasyonel ihtiyaçları karşılayabileceğini” söylemişti.
 
Ancak Wall Street Journal’a konuşan ABD’li yetkililer, 15 tonluk bu bombaların bile İran’ın nükleer programını sona erdirmeye yetmeyeceğini belirtti. Yetkililer, “Tesisler dağın altında olduğu zaman, dağı yerle bir edecek şeylere ihtiyacınız oluyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız