SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'la 27'nci Protokol..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ile İran arasında demiryolu taşımacılığını daha ileriye götürmek ve sorunları gidermek amacıyla Türkiye ve İran Demiryolu Heyeti'nin Malatya'da yapılan 2 günlük toplantısı sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Malatya 5. Bölge Başmüdürlüğü'nde 2 gün süren toplantıya Türkiye adına, TCDD Malatya 5. Bölge Başmüdürü Ahmet Şener, İran heyetine de İran Demiryolları Ezerbaycan Bölge Müdürü Mehmet Riza Dıbazer başkanlık etti. Toplantının sona ermesinden sonra, iki ülke arasında demiryolu taşımacılığının daha da iyileştirilmesi için protokol imzalandı. Yılda karşılıklı olarak iki ülkede toplantı yapıldığı ve 1989 yılından beri 27. toplantının düzenlenip, 27. protokolün imzalandığı belirtildi.

İmzadan önce basın mensuplarına açıklama yapan TCDD Malatya 5. Bölge Başmüdürü Ahmet Şener, "İki ülke arasındaki demiryolu taşımacılığını ele aldık. Tesbit edilen aksaklıkların giderilmesine çalıştık. Olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Toplantıda, demiryolunda daha hızlı taşımacılık yapılması için mutabakata varıldığını belirten Şener, "İki gün süren toplantıda ayrıca bazı teknik pürüzleri kendi aramızda çözümlenmesi konusunu da ele aldık" diye konuştu.

Ezerbaycan Bölge Müdürü Mehmet Riza Dıbazer ise, İran'dan Türkiye'ye, Türkiye'den İran'a taşımacılığın yüksek düzeye çıktığını gördüklerini belirterek, "Hedefimiz iki ülke arasındaki taşımacılığı daha üst seviyeye çıkarmaktır" ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki inanç turizmin canlandırılması gerektiğini, ancak yolcu taşımacılığında bazı problemler olduğunu belirten Dıbazer, "Mesela, istasyonlarda çok bekleme olduğu yolcular tarafından şikayet ediliyor.
Yolcuların imkanları daha da iyileştirilmeli" şeklinde konuşarak, taşımacılıkta bazen bölgedeki sıkıntıların demiryolu taşımacılığını da etkilediğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız