SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İranlı Komutanın İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:18
İranlı Komutanın İddiası
A- A+ PAYLAŞ
Daha önce Malatya'da konuşlandıran NATO füze radar sistemini ilk hedef olarak vuracaklarını söyleyen Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, bu kez yaptığı açıklamada sistemin Türkiye'de hastalık yaydığını öne sürdü.
İran'ın Fars Haber Ajansı'na konuşan Tuğgeneral Hacizade, sistemin etkisinden dolayı Türkiye'de halkın yakın gelecekte sakat, kanserli ve zor tedavi edilebilir çocukların doğumuna tanıklık edeceği iddiasında bulundu.
 
Kürecik'teki sistemin ABD tarafından kurulduğunu ve edinilen bilgilerin İsrail ile paylaşıldığını ileri süren İranlı komutan, sistemin 1,100 ila 1,200 kilometrelik bir alanı kapsayabildiğinden ABD'nin bu boşluğu doldurmak için Basra Körfezi kıyısında yeni bir sistem kurmaya çalıştığını söyledi.
 
DHA'nın haberine göre, İsrail'e karşı füze fırlatılması durumunda füze kalkanı sistemlerinin yetersiz kalması için önlem aldıklarını kaydeden Tuğgeneral Hacizade, füze kalkanına karşı aldıkları yöntem ve taktikleri olayın yaşanacağı günde göstereceklerini söyledi.
 
Tuğgeneral Hacizade geçen hafta devlet televizyonuna verdiği röportajda Malatya'daki sisteminin İsrail'i "korumak ve desteklemek" için kurulduğuna dair ellerinde kesin kanıtların olduğunu söylemişti.
 
Söz konusu komutan sistemin Türkiye'ye konuşlanacağı haberlerin ardından Kasım 2011'de saldırıya uğramaları halinde ilk önce Türkiye'deki radar sistemini hedef alacakları uyarısında bulunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız