SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İrfan Buz Yeni Sezonda Olmayacak"

0
Güncellendi - 2017-05-27 02:15:10
A- A+ PAYLAŞ

a Spor TV kanalındaki "Transfer Gündemi" programında, Teknik Direktör İrfan Buz'un Süper Ligde Evkur Yeni Malatyaspor'da olmayacağı öne sürüldü. Bu arada, İrfan Buz'un, önceki akşam İstanbul'da düzenlenen şampiyonluk kutlamasına katılmaması da, Buz'la yeniden devam edilmeyeceğine ilişkin iddiaları doğrular nitelikte bulunuyor.

"İRFAN BUZ OLMAYACAK.."

a Spor Kanalı'nda dün gece yayınlanan "Transfer Gündemi" programının moderatörü Mustafa Göksu ile konuğu spor yazarı Aykut İnce, Süper Lig kulüplerine ilişkin transfer haberlerini ve istihbaratları konuşurken, yeni sezonda Evkur Yeni Malatyaspor'un başında İrfan Buz'un olmayacağını, "yüzde 99 doğru" bir iddia olarak ortaya attılar.

BEKTAŞ GELDİ, BIRAKTI, SONRA TEKRAR BUZ GELDİ..

Önceki sezon sonunda, 10 Haziran 2016'da Yeni Malatyaspor yönetimi, İrfan Buz'la yolları ayırdığını açıklamış ve Teknik Direktör olarak Bayram Bektaş'la anlaşıldığını duyurmuş ve "sözleşme imza anı" olarak kurgulanan bir fotoğraf da (alttaki fotoğraf) basınla paylaşılmıştı.

Ancak Bektaş, 2 Temmuz 2016'da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Haziran ayı içerisinde anlaştığım Yeni Malatyaspor’daki görevimden gerekli gördüğüm lüzum üzerine ayrılmış bulunuyorum. Yeni Malatyaspor yönetimi ile karşılıklı olarak görüşüp kimseye kırgın olmadığımın bilinmesini isterim. Başından beri büyük destek ve ilgi gördüğüm Malatyaspor camiasına teşekkür ediyor, yeni sezonda başarılar diliyorum.” demişti.

Bektaş daha sonra kendisine telefonla ulaşan Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri Ferdi Durdu'ya yaptığı açıklamada, bu haberi doğrulayarak, “Görevi bıraktığım doğrudur. Resmi bir sözleşme imzalamamıştık. Sadece sözel olarak bir anlaşma vardı. Bir ay önce bir anlaşma yaptık. Ancak, süreç istediğim gibi gelişmedi. Sağlıklı bir süreç görmedim. Beklediğimiz olmadı. Yönetimle karşılıklı olarak görüştük, anlaştık ve görevi bıraktım.” demişti.

Bektaş, Yeni Malatyaspor yönetiminin transferdeki yetersizliğinin istifa kararında etkili olduğu yolunda iddialar bulunduğu sorusu üzerine de “Kafamda bir sistem vardı. Bunu da kampa yansıtmak istiyordum. Ama bir şekilde transferler istemediğimiz nedenlerle gerçekleşmedi. Bu konuda da sağlıklı bir gelişme görmedim. Bu şekilde çalışmak istemediğimi yönetime ilettim. Onlar da beni bırakmak istemedi ama karşılıklı olarak görüşüp anlaşıp görevi bıraktım. Malatya kamuoyuna bana gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni Malatyaspor’a da bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum.” diye konuşmuştu.

Yeni Malatyaspor yönetimi, bir süre sonra yeniden İrfan Buz'la anlaşıldığını duyurmuş, Buz da "zaten sözleşmesinin devam ettiğini, yeni bir sözleşmeye gerek olmadığını" belirterek 2016- 2017 sezonunda göreve devam edeceğini bildirmişti. Buz'un başında bulunduğu E.Yeni Malatyaspor, 2016- 2017 futbol sezonunu TFF 1. Lig 2'ncisi olarak tamamlayarak Süper Lige yükselmişti.

Bayram Bektaş ise, bir süre sonra yeniden Elazığspor'la anlaşmış, sezonu bu takımın başında tamamlamıştı.

BUZ KUTLAMAYA KATILMADI..

Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig’de ikinci olarak 11 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig’e çıkmasını önceki gece İstanbul’da boğazda düzenlediği etkinlikte kutladı. Tekne ile boğaz yapılan organizasyona Başkan Adil Gevrek, kulüp yöneticileri, futbolculardan Ertaç Özbir, Sedat Ağçay ve Vedat Kapurtu ile çok sayıda Malatyalı davetliler katıldı. Sosyal medya hesabında, yorucu bir sezonda Köln'deki ailesinin yanına gideceğini belirten Teknik Direktör İrfan Buz, bu kutlamalara katılmadı.

Kutlamada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adil Gevrek, “11 yıllık Süper Lig özlemi vardı. İstanbul’da 4 tane maçımız oldu. Şampiyonluğun kırılma noktasındaki maçlardan biri de İstanbul’da oldu. İki maçı Vodafone Arena’da iki maçı da Başakşehir’de oynadık. 107 kişilik bir kutlama yapıyoruz. İstanbul’daki ve Malatya’daki taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Mutluyuz, onurluyuz ve gururluyuz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım bu başarıda payları çok büyük. Başta futbolcu kardeşlerim olmak üzere, yönetim kurulu, teknik heyet, kulüp çalışanlarının bu şampiyonlukta büyük emeği var. Samimi olmaları, inanmaları ve iyi günde, kötü günde ligde bir olmamız bu başarıyı getirdi. Malatya’yı hak ettiği yere çıkardığımızı düşünüyoruz. 3 yıl içerisinde 2 şampiyonluk yaşadık. İnşallah Süper Lig’de kalıcı oluruz. 3 yıl içerisinde de Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Hepimiz bir olursak özlenen başarıyı yakalarız” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- iha, İstanbul

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Mehmet AYTEKIN. (6 yıl önce)
    Daha önceki yorumum kesintiye ugradigindan özetliyeyim.Hocanin gonderilmesi dogru karar.Mevcut kadromuzdan Azabuke,Perrara,Sadik,Ertac,Caner,Dialiba,Eren,MuratYildirim,MuratAkca,irfan,M'ba.kalmali.R.Bugra kamptaki durumuna göre kiraya verilmeli.E.Zengin,T.Çamdal,H.Çinemre,KamilAhmet(E.Şehir),Pote(A.Demir),Megaye,Itandj(Adana),Erdogan(Altinordu),Traore,Kehinde(Elazig),H.Kala,Berkaycan(Ş.Urfa),G.Kocer(Bolu),Tayfur(Göztepe),FAS veya NÎJERYA'dan Libero ve Stoper alinmali.Hoca olarakta Mustafa Denizli ile çalişilmali.Teşekkűr ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet AYTEKIN. (6 yıl önce)
    Kadromuz küçümsetilerek,sampiyonlugu haketmedigimizi ima edilir duruma gelindi.Oysaki bizim kadromuz rakiplerimize göre dahada popüler.Bizim hic begenmedigimiz hocanin getirdigi Ferhat ve AhmetAras bile yildiz oyuncular.Azabuke,Sadik,Perrara,Caner,Eren,Dialiba,Ertac,Ayite,M.Akca,M.Yildirim,SedatAkcay,Irfan,Sezer,Yigitcan,(kulubeye mahkum edilen gecen sezonun yildizi M'Ba),Amutu,genc oyuncumuz R.Bugra bile genc milli olmus bir oyuncu.Biz star olarakta,kalite olarakda Sampiyonlugu fazlasiyla hakketmis büyük bir camiayiz.Hocamiz M.BA'ya sans vermeyip,Ferhat ve Ahmet Aras'ta israr etmesi,Dialiba gibi golcü bir oyuncuyu solbek oynatmasi,Sampiyonluk macina Sivasa yedek kadroyla cikmasi,zirveye oynayan rakiplerine maglup olmasi gonderilmesini gerektiren bence dogru bir karardir.Baskanimiz Adil Gevrek Türk fotbulunun yeni bir Süleyman Seba'sidir.Kendisine destek verilmelidir.SüperLigde mevcut kadrodan Azabuke,Perrara,Dialiba,Ertac,Caner,Eren,Sadik,M.Akca,M.Yildirim,Sedat Akcay,M'Ba(tegnigiyle cok faydali olacaktir.)Irfan,R.Bugra hazirlik kampina goturulmeliler.Stoch(F.Bahce),Pote(AdanaDemir),ErkanZengin,TarikCamdal,KamilAhmet,HakanCinemre,(Eskisehir),Megaye,Itanj(Adana),Tayfur(Goztepe),Traore(Elazig),Berkaycan,H.Kala(S.Urfa)Bahattin(Manisa),Erdogan(Altinordu),FAS'dan Libero,Stoper,Asil(Denizli) yuksek maliyetlerden kacinarak transferler yapilmali.Hoca olarakda,Mustafa Denizli ile abartili fiyat haricinde anlasilmali.Tesekkur ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    Ayrılmasına üzülmem. Çünkü takımdaki etkili oyuncularla başarının geldiğini düşünüyorum. Adamın taktik zekası ve oyuna müdahalesi sıfır. Ayrıca saha kenarında ve röportajlarda resmen çocuk gibi davranıyor. Hoca duruşu yok malesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz hoca (6 yıl önce)
    Yönetimi Kutlarım Doğrusunu Yapıyor. Ancak gelenin BUZ Hocadan Kaliteli olması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rüzgarın oğlu (6 yıl önce)
    Adam varıni yoğunu ortaya koydu müthiş bir hırsla mücadele etti.Bolu maçı biter bitmez sahada beraber sarılıp agladik. Böylesine takıma alışmış her şeyini vermiş bi adamla neden yollar ayrılıyor taraftarn yüzde 90 i da devam etmek istiyor. Yapmayın etmeyin yazık olur... Türkiye de taktikten çok hırs ve mücadele etkili oluyor bunun en büyük örneği Fatih Terim dir. Irfan hocanın süper ligde başarılı olacağına kesinlikle inanıyorum inşaallah devam eder inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (6 yıl önce)
    Ben İrfan hocanın her zaman takımın başında kalmasından yanayım. İrfan hoca zaten geçen sene gidecekti fakat sözleşmesi devam ettiği için 1 yıl daha kaldı. Adam ailesini bile getirmedi. İrfan hoca düşer denen takımı geçen sezon ligde bıraktı, üstelik play-off u zorladı. Bu sezon da hedef play-off du takım direk çıktı. YENİ MALATYASPOR yönetimi İrfan hocayla çalışması en doğru karardı. Keşke devam etseydi. Fakat aile özlemi ağır bastı. Yeni de teşekkürler İrfan hoca, teşekkürler YENİ MALATYASPOR yönetimi. İrfan hocanın yolu açık olsun. Umarım gönlünde ne varsa hedefine ulaşır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Ya hoca basarili degil bir seyirci baskisi olmasa kaleci hakanda vazgecmezdi.Irfan basarani almazdi eger sivas macinda hakan olmasydi o mac 4. Sifir olmazdi beliki yenilirdik ama ama sivas baskan mecnun okyakmaz gercek samiyon ezici bir sokrla diyemezdi birakin gitsin ta ne olu gitsin irfan hoca almanya giti su futbolcuyu getirdi takima fayda sagladi.deyin birakin gitsin ya ferhat kirazi denedi oldumu olmuyor.samaet aybab geldi lendroyu kadroya aldi kimse tutamidi sivasi ufak bir dokunus.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya nasıl bir düşünce içerisindesiniz anlamıyorum...11 yıldır çırpınıyordunuz çıkmak için şimdi bu adam çıkardı hala başarısız...Eminim süper ligde de şampiyonluğa oynarsa yine beğenmezsiniz...Çünkü sizler için reklam yapan yalan söyleyen pohpohlayan biri olsa takımın içine de etse başarı öyle kişilerin olurdu...
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (6 yıl önce)
    Madem hoca yok başta neden transfer yapılıyor ki hoca gelir izler beğenir alınır ama sayın irfan hocadan dahada iyi hoca gelmez bütün emeklerimiz boşa gitmesin lütfen sayın adil bey size güvenimiz tam saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (6 yıl önce)
    Irfan hoca dürüst ve kariyerli kisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Salim (6 yıl önce)
    Hoca değişimi gereksiz. İrfan hocanın süperlig tecrübesi var. Devam etmeli. Ancak futbolcu değişiminde radikal olmalı. Büyük yenilenme şart. Hocamızın eksiği deplasmanlarda bile takımı kontraatak oynatamaması.son sivas maçında sanki biz ev sahibi onlar konuk takım. Topla oynayan biz kontra atakla golü yiyen biz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca değişimi gereksiz demişsin,sonrada hocanın büyük eksikliklerini sıralamışsın.şimdi bu yazdıklarından ne anlam çıkaracağız.sayın yorumcu.
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (6 yıl önce)
    irfan hoca bu ligin hocası değil.yerinde bir karar olur.iyidir hoştur ama olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • şinasi (6 yıl önce)
    İyi bi hoca... Mesela ertuğrul sağlam
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (6 yıl önce)
    Mourinho gelir artık irfan hoca gibi bir değerin ayrılış nedeni malatyaspor camia ve taraftarına tam olarak anlatılması gerekir 39 haftada vasat bir kadro ile 99 puan toplamış camiayı süper lige taşımış bir hoca neden tanıdığı bildiği şehrin ve takımın başından ayrılır
    0
    0
    Yanıtla
  • Sademalatyali (6 yıl önce)
    Belki cok iyi hocadir ama sevindim.insallah soyle gogsumu gere gere bir mac izlemidim yolu acik olsun.soyle ele tutulur bir futolcu kazandirmadi takima. Zaten kadrosu uyumlu degil sanirim gitiler yemin ediyorum mubarek gun dualarla cikti binlerce malatyanin duasiyla .oyanatugi futbolu begenmiyorum.yolu tekrar acik olsun iyi bir hoca gelisin ileriki yilarda faydalanacgimiz ve de satip para kazanacgimiz futbolcular alinsin.herkese hayirli ramazanlar istanbuldan.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    İrfan hoca yoksa nasıl bütünleşme olacak.yılmaz vurali alin kulüp kulüp gezen hocalar çok sirasiyla alırlar...hic hoşuma gitmedi malatyaspor sevgisini bitirmek için elinden geleni yapıyorlar paran yoksa zengin biri gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Büyük hata olur.kesinlikle irfan hocayla devam edilmeli mütevazı kadroyla bizi şampiyon yaptı, malatyayı Malatyalıdan fazla sahiplendi, süper lig tecrübesi de var, maceraya gerek yok irfan buzla devam edilmeli en azından ilk 5 maç şans verilmeli diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Irfan hocnin gitmesi cok büyük kayip olur SENEYE YINE DÜSERIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    Irfan hoca kamali bence
    0
    0
    Yanıtla