SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İriağaç İçmesuyuna Kavuşuyor

0
Güncellendi - 2016-08-18 16:20:12
İriağaç İçmesuyuna Kavuşuyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Yazıhan İlçesi’ne bağlı mahallelerde çalışmalarına devam ediyor. Su sıkıntısı çeken İriağaç Mahallesi yapılan çalışmaları neticesinde içmesuyuna kavuşacak.

Muhtar Emre: İnsanlarımız Göç Ediyor

Susuzluktan dolayı vatandaşların çoğunun göç ettiğini söyleyen İriağaç Mahalle Muhtarı İhsan Emre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın iki kez mahalleyi ziyaret ederek sıkıntıları yerinde incelediğini kaydetti. Malatya’nın Büyükşehir olmasının ardından hizmetlerin anında geldiğini belirten Muhtar Emre, “2010 yılında sondaj vurduk. Saniyede 10 litre su çıktı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, mahallemizi iki kez ziyaret etti. Bizler de sorunlarımızı ilettik. İçmesuyu sıkıntımız vardı, MASKİ’ye başvurduk. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra çalışmalara başlandı. Bu bölge susuz bir bölge. Mahallemizde içmesuyu yoktu. Sadece merkezde bir kaynak suyumuz vardı. İnsanlarımız göç ettiler. Arazilerini bahçe yaptılar. Başkanımız geldi, yerinde inceledi. İnşallah en kısa süre içinde evlerimizde sularımız akacak. Bu müjdeli haberi vatandaşlarımıza duyurmaktan dolayı çok mutluyum. Özellikle Malatya’nın büyükşehir olmasının ardından kafamızda şüpheler vardı. Acaba Büyükşehir 70 km mesafede bize hizmet verebilir mi? Muhtar arkadaşlarımız arasında görüşlerimiz bu yöndeydi. Malatya Büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır iki kez mahallemizi ziyaret etti. Daha fazla hizmet gelmeye başladı. Büyükşehrin hizmeti bizleri çok memnun ediyor. Çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Dr. Özgür Özdemir ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Özdemir: En Kısa Süre İçinde Su Evlere Verilecek

İriağaç Mahallesi’ne yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise, Malatya sınırları içinde yer alan her bölgenin yakınlık uzaklık gözetmeden hizmet alacağını söyleyerek, “Ekiplerimiz tarafından tespit edilen ve vatandaşlarımız tarafından bize bildirilen sorunlara anında müdahale ediyoruz. İriağaç Mahalle muhtarımız dilekçe ile bizlere sularının yetersiz kaldığını ve bu nedenle insanların göç ettiğini söyledi. Bizlerde gerekli kontrollerimizi yaparak çalışmalarımıza başladık. 9 bin 440 metre içmesuyu hattı, 20 tonluk ve 30 tonluk iki adet su deposu çalışmalarımız devam ediyor. Şuan 5 bin metrelik hattı tamamlamış durumdayız. Ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. En kısa süre içinde İriağaç Mahallesi’nin suyunu evlerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız