SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İriağaç'a 10 Km'den İçme Suyu

0
Güncellendi - 2017-08-09 21:45:52
İriağaç'a 10 Km'den İçme Suyu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Yazıhan İlçesi İriağaç Mahallesinde 10 kilometrelik içmesuyu hat çalışması yaparak içmesuyu altyapısını inşa etti.

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir Yazıhan ilçesi İriağaç mahallesine giderek tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalardan memnuniyetlerini belirten mahalle sakinlerinden Nurettin Karakuş: “ Yıllardır içmesuyumuz sınırlıydı. Hane sayımız az olmasına rağmen su temini sağlanamıyordu. MASKİ mahallemize gelip çalışmalarını tamamladığından beri suyumuzu çok rahat kullanıyoruz. Evlerimizde su akıyor. Allah razı olsun.” dedi.

30 yıldır su sıkıntısı yaşadıklarını belirten Mahalle sakinlerinden Aliseydi Karakuş: “ Evlerimize su gelmiyordu. Hayvanlarla su taşıyorduk. MASKİ mahallemize gelip çalışmalar yaptı. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. “ dedi.

Mahalle Muhtarı İhsan Emre, "Mahallemizde 3 yıl öncesine kadar 300 tane ev vardı. Göçler yaşandı. Nüfusumuz azaldı. Fakat yaz aylarında arazilerine gelen vatandaşlarımızla nüfusumuz artıyor. Dolayısıyla su ihtiyacımızda artıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü mahallemizde yaptığı büyük yatırımlar sonunda suyumuz her eve ulaşıyor. Belediye başkanımıza MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e ve Büyükşehir Belediye Başkan’ı Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir de, "Yazıhan merkez ve mahallerinde çalışmalarımız devam ediyor. İriağaç ve Çavuş’ta içmesuyu altyapı çalışmaları, Akyazı’da kanalizasyon altyapı çalışmalarımızı tamamladık. 3 mahallede yaptığımız çalışmanın yaklaşık maliyeti 1 milyon TL. İriağaçta maliyeti 350 bin TL olan 30 tonluk ve 20 tonluk 2 tane deposu, 1 tane terfi istasyonu inşa ettik ve 10 kilometrelik içmesuyu boru hattı çalışması yaptık.

Yapılan çalışmaları gelip yerinde inceledik ve vatandaşımızın memnuniyeti bizleri mutlu etti. Yaptığımız güçlü yatırımlarla sağlam gelecek inşa ediyoruz. Yazıhan’da ve Malatya’nın tamamında çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Özveriyle çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız