SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Irkçı Saldırı mı?

A- A+ PAYLAŞ

Rusya'nın başkenti Moskova'da öldürülen Türk teknisyen, ailesinin bulunduğu Malatya'da toprağa verildi. Türk teknisyenin ırkçı bir saldırı sonrasında öldürülmüş olabileceği ileri sürüldü.

Moskova'da 2004 yılından beri çalıştığı ve son işine ise 15 gün önce başladığı bildirilen 27 yaşındaki elektrik teknisyeni Deniz Irmak, geçen pazar günü Moskova'da bıçaklı saldırıya uğrayıp hayatını kaybetmişti. Ailesi, bir Türk inşaat firmasında çalışan Deniz Irmak'ın ırkçı bir saldırı sonrasında öldürülmüş olabileceğini öne sürerken, bazı Rus haber ajanslarının olayın gasp amaçlı işlenmiş olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

Cenazesi uçakla Malatya'ya getirilerek Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilen Deniz Irmak'ın amcasının oğlu Ünal Irmak, Rusya'daki Türklere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Deniz Irmak'ın ağabeyi Ceyhun Irmak ise, "Biz ölüm haberini hiçbir resmi kurumdan almadık.
Ayrıca çalıştığı inşaat firmasından da ilk bilgiyi almadık. Orada tesadüfen bizim bir tanıdığın çalışması nedeniyle olayı 2 gün sonra öğrendik. Kardeşimin çalıştığı firmayı aradığımızda önce böyle bir eleman çalıştırmadıklarını söylediler. Ardından olayın üzerine düşünce kardeşimin şirketlerinde çalıştığını kabul ettiler. Kardeşimin cenazesi ile birlikte gönderilen evrakların hepsi Rusça. Bunlar hiçbir işimize yaramadı. Rus polisi olayı kapatmak amacıyla gasp olarak gösteriyor. Ancak Rus medyası olayı ırkçı bir saldırı olarak açıkça beyan etmiş. Öğrendiğimize göre 2007 yılında 184 Türk Rusya'da faili meçhul olarak öldürülmüş. Hükümetin bu olayın üzerine gitmesini istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız