SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İrlandalı Ajansla İşbirliği Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:42:54
İrlandalı Ajansla İşbirliği Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile İrlanda Shannon Kalkınma Ajansı arasında işbirliği sağlandığı bildirildi. 

Malatya merkezli olan ve Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Fırat Kalkınma Ajansı, İrlanda'nın tek bölgesel kalkınma ajansı olan Shannon Kalkınma Ajansı'ndan uzmanların katılımıyla kapasite geliştirme ve eğitim programı gerçekleştirdi. 20-21-22 Kasım tarihleri arası gerçekleştirilen faaliyet süresince; 'iş ve sanayi alt yapıları, turizmde ürün geliştirme ve kariyer planlama' temaları üzerinde duruldu. 3 gün süresince sabah bölümünde eğitim yapılırken, öğleden sonralar uygulamalı gezilere ayrıldı. Shannon Kalkınma Ajansı'ndan uzmanlar; Eugene Brennan ve Paul A. Deegan, Malatya’nın çeşitli tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler, ayrıca Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje sahalarını gezdiler. Gezi sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden turizm araştırmacısı Bülent Korkmaz, konuklara tarihi ve turistik mekanlar hakkında bilgiler verdi. İlk gün; Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 'Güdümlü Proje' olarak desteklenen Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki geleneksel Malatya kerpiç evlerini, Arslantepe Açık Hava Müzesi'ni ve Battalgazi’deki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile Ulu Camiyi, ikinci gün; yine Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projeler arasında yer alan Levent Vadisi seyir terasını ve Darende’de Somuncu Baba ve Tohma Kanyonunu, son gün ise; Sürgü'yü gezen uzmanlar, Malatya’nın turistik anlamda potansiyelinin beklediklerinden çok yüksek olduğunu, Fırat Kalkınma Ajansı'nın kısa süre içerisinde turizm ürünleri geliştirme konusunda çok hızlı mesafe kat etmiş olduğunu belirttiler" denildi. 

Açıklamada ayrıca, eğitim çalışmasına ve gezilerin bir bölümüne Elazığ Fırat Üniversitesi Teknokent Sorumlusu Prof. Dr. Erhan Akın'ın, İrlanda’dan Declan Carroll, Hırvatistan’dan Dragan Soljan'ın katıldıkları da kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız