SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İrtibat Merkezi Olacak"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Pütürge ilçesinda Hüsükuşağı Köyleri Derneği'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.
 
Açılış törenine, Kaymakam Fatih Çelikkaya, Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Pütürge Kaymakamı Fatih Çelikkaya, açılışta yaptığı konuşmada, "Pütürge'nin zaman zaman sağlık ve eğitim alanlarında sorunları ortaya çıkmaktadır. Hüsükuşağı Derneği bizim için bu tür sorunların çözümünde önemli bir irtibat merkezi olacak. Bu nedenle derneğin kuruluşunda emek harcayan tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 
İstanbul Hüsükuşağı Köyü Derneği Başkanı Yusuf Uslu ise, kültürlerine sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi sağlam temeller üzerine oturtmak için dernek kurduklarını ifade etti. Uslu "Anadolu kültürünün bir parçası bu topraklarda yaşamıştır. Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün felsefesi bu topraklara can vermiş, mayasını oluşturmuştur" dedi.
 
Açılışta son konuşmayı CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba yaptı. Ağbaba "Nevşehir'de Hacıbektaş'ta Hüsükuşaklılar'la karşılaştık.Hep birlikte Hacıbektaş'a gelmişlerdi. Sohbet ettik. Sayın başkanın mücadeleleri ile İstanbul'da ve burada birlik ve beraberliği daha ileri düzeylere götüreceklerine inancımız tamdır. Burada bulunan tüm muhtarlarımızın ve derneğimizin emrinde olacağımı belirtiyorum" şeklinde konuştu.
 
CHP milletvekili Veli Ağbaba Nemrut'a Malatya'dan gidiş bölgesi olan Pütürge'de son günlerdeki Nemrut Heykelleri ile ilgili tartışmalı konuyu da ele alarak, "Nemrut tüm insanların ortak mirasıdır. Nemrut ne sadece Malatya'nın ne de sadece Adıyaman'ın malıdır. Heykellerin başka bir bölgeye nakli tartışmasını anlamsız buluyorum. Nemrut'u anlamlı kılan bulunduğu yerdir. İnsanlar sabahın beşinde gidip o bölgeden güneşin doğuşunu izliyorlar. Heykellerin kaldırılmaması için, Pütürge'nin bu anlamda zarara
uğramaması için mecliste her türlü çalışmayı yapacağımı ve buna karşı çıkacağımı belirtmek istiyorum. Meclis'te her zaman insan haklarının, demokrasinin, barışın sesi olacağım" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız