SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İrtica İslam'ın Düşmanı..''

A- A+ PAYLAŞ

Konya Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi, yazar Prof. Dr. Yasin Aktay, "İrtica aslında İslam'ın katledilmesidir ve en önemli düşmandır'' dedi.

Malatya İl Genel Meclisi Salonu'nda, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği'nin (BİLSAM) organizesi ile Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi çerçevesinde, "Korku ve İktidar" konulu konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını BİLSAM yönetim kurulu üyesi Enver Aydın Acar yaparak, "1970 ve 1980'li yıllarda hatta 1990'lı yılların ortalarına kadar okuyan, sorgulayan, üreten bir gençlik vardı. Okudukça sistemi tanımaya başladılar. Okudukça iktidardan nasıl uzaklaştırıldıklarını anlamaya başladılar" dedi.

Acar'ın açılış konuşmasından sonra 'Korku ve İktidar' konulu konferansa geçildi. Prof. Dr. Yasin Aktay, dinleyicilere 'Korku ve İktidar' konusunda bilgi verdi.

İktidardakilerin kitle veya toplumlar üzerinde yönetimlerini sağlamlaştırmak için bir korku mekanizması oluşturduklarını söyleyen Prof. Dr. Aktay, bu mekanizma ile iktidardakilerin güçlerini sağlamlaştırmaya çalıştıklarını aktardı.

Dünyanın birçok yerinde kitleler üzerinde korku mekanizmasının oluşturulduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Aktay, "Türkiye'de şu an geriye gitme ve irtica korkusu oluşturulmuş durumda. İrtica aslında İslam'ın katledilmesidir ve en önemli düşmandır'' diye konuştu.
Yaklaşık iki saat süren konferans soruların cevaplanması ve katkıların alınmasıyla son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız