SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Danışmanları Görevde

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:21:12
İş Danışmanları Görevde
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'ya atanan 19 iş ve meslek danışmanı göreve başladı. 
     
Çalışma ve İşkur İl Müdürü Vahap Toman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş ve meslek danışmanlarının halka ve işsizlere çok faydalı olacaklarına inandığını söyledi. 
     
''Eskiden kayıt memurumuz hem kayıt yapardı hem de vasıflı ya da vasıfsız işçiyi işverene gönderirdi'' diyen Toman, işverenin yanına giden işçinin kuruma geri döndüğünü anlattı. 
     
Toman, doğru işçinin doğru işe yönlendirilmediği durumlarda işverenin de motivasyonunun bozulduğunu belirtti. 
     
Vahap Toman, Malatya'da göreve başlayan 19 iş ve meslek danışmanının işçi adayı ile mülakat yaparak tüm özelliklerini belirleyip portföyüne kaydedeceğini bildirerek, işverenin aradığı kalifiye elemanın tespitinin de kolaylaşacağını ifade etti. 
     
Malatya'da bu ayın başında alınan verilere göre 24 bin 991 kayıtlı işsiz bulunduğuna işaret eden Toman, ''Öte nisan ayı itibari ile 882'si erkek, 432'si kadın toplam bin 314 kişi işe yerleştirilmiş durumda. İşsizlerimizin ise 12 bin 106'sı ilköğretim mezunu. Geçen yıl işsiz sayımız 22 bin 663 imiş'' diye konuştu. 
     
İş ve meslek danışmanlarından Sevda Bektaş, iki yıl önce İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünden mezun olduğunu ifade ederek kendisinin de işsizliği yaşadığını anlattı. 
     
''İşsizken çevrenin baskısı ve insanın kendisine yaptığı baskı gerçekten insanı çok kötü etkiliyor'' diyen Bektaş, işsizlere yol göstererek onları doğru işe yönlendirip, daha iyi yerlerde olmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşamak istediklerini dile getirdi. 
     
     -İşinde yükselmek isteyenlere de danışmanlık yapacaklar- 
     
Kemal Çıtak ise Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olduğunu kaydederek sadece işsizlere değil işinde yükselmek isteyenlere de danışmanlık yapacaklarını anlattı. 
     
Cemil Büyükkaya ise İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu bildirdi. Büyükkaya, işsizleri ve meslek ve bölüm seçme aşamasında olan öğrencileri iş piyasasının beklentilerine uygun alanlara yönlendireceklerini kaydetti. 
     
Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olan Cihangir Yılmaz da iş ve meslek danışmanlarının birçoğunun işsizliği yaşadığını anlatarak, insanlara faydalı olan bir meslek grubu olduklarını ve bu nedenle kutsal bir iş yapacaklarını belirtti. 
     
Samet Eti de Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünden mezun olduğunu söyledi. Samet Eti, okullarda da çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, öğrencileri gelecekte revaçta olabilecek, ya da iş sıkıntısının olmayacağı alanlara yönlendirmek istediklerini aktardı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız