SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş Dünyamızı Üzdü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:08:50
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin'in, 3. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili eleştirel açıklamalarına, Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yanıt geldi. Odadan yapılan açıklamada, Balin'in sözlerinin "bilgiden yoksun ifadeler" olduğu öne sürülerek, "Tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz bu açıklama, söz konusu yatırım için büyük bir heyecanla bekleyen iş dünyamızı da üzmüştür. "denildi.

Oda tarafından "Kamuoyuna" başlığı altında kamuoyuna yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında Mehmet Balin (MÜSİAD Şube Başkanı) tarafından iddia edilen ve Kamuoyunda 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak bilinen (1. Organize Sanayi Bölgesi Ek Tevzii Alanı) için ‘3 OSB’nin Durma Noktası’nda olduğu, 3 OSB bölgesinin dağıtımı ile alakalı bir yarışma yapıldığı, Bu yarışmaya 300 firmanın başvurduğu ve bu firmalar arasından 50 firmanın seçilerek arsa tahsislerinin yapılacağının söylendiği, ama her nedense bu arsa tahsislerinin yapılmadığı” şeklinde bilgiden yoksun ifadeler kullanılarak, kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. 

Söz Konusu 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin devamı olarak düzenlenen ve 3 Organize Sanayi bölgesi olarak bilgilen bölge ile ilgili bilgiler aşağıda olup, kamuoyunun takdirine sunarız. 

Altyapı ihalesi 2013 (Temmuz) yılında yapılmıştır. Söz konusu 19 milyon 667 Bin TL ile ihaleye çıkan alt yapı işleri ihalesi 10 milyon 335 TL ile ÖZSAL İnşaat Firmasına ihale edilmiştir. 30 Kasım 2014 tarihinde Müteahhit firma tarafından alt yapı işleri bitirilerek teslim edilecektir. Bölgenin elektrik ihalesi ise, 15.10.2014 (Bugün) Bakanlık tarafından yapılmıştır. 1730 dönümden oluşan sanayi arsası 57 sanayicimize tahsis edilmiştir. 

1007 hektarlık ilave alanın 2.588.000 m2’lik kamulaştırma alanında Bakanlığımızın   1.876.488 m2 lik kısmında bulunan 102 adet şahıs parseli için kamu yararı kararı alınmasında sakınca yoktur onayı vermesi üzerine Müteşebbis Heyet Başkanlığımızca  kamulaştırma işlemleri devam etmekte iken, Anayasa Mahkemesinin Aralık 2013 gerekçeli kararıyla OSB Yönetimlerinin kamulaştırma yapabilme yetkisini iptal ederek, kamulaştırma yaptırabilen bir özel hukuk tüzel kişilik statüsüne dönüştürmüştür. Bu yüzden 1.Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı adına resmi bir kurum olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı kamulaştırma işlemlerine iki tarafın yapmış olduğu protokol ile devam etmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 03.07.2014 tarihinde ilk uzlaşma komisyonu toplantısının gerçekleştirildiği, arsa sahipleriyle 5 hafta süren ikili komisyon görüşmeleri yapılmış olup görüşmeye katılan bazı parsel maliklerinin komisyonun belirlediği bedellere itiraz ettiği ve Belediyemizin kamulaştırma birimi tarafından da itirazlar mahkemeye sevk edilecektir. Yakın bir süreçte kamulaştırma işlemleri sonuçlandığı takdirde 1.etap parselasyonuna ilave olarak 2.etap parselasyonu Bakanlığımızın onayından sonra Malatya İlimize kazandırılmış olacaktır.

Tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz bu açıklama, söz konusu yatırım için büyük bir heyecanla bekleyen iş dünyamızı da üzmüştür. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BALİN NE DEMİŞTİ?..

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 3. Organize Sanayi Bölgesi konusunda, MÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odası, ilgili kurumlar olarak çok ciddi manada eksik kaldığımızı düşünüyoruz” diyerek, gecikmesinin Malatya’nın ayıbı olduğunu belirtti. 

Malatya’da 1. Organize Sanayi Bölgesi devamı Özal Köyü’ne uzanan bölgede 12 milyon metrekare alanda oluşturulan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin durumu hakkında açıklama yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “3. Organize Sanayi Bölgesi yapımı durmuş gibi. Bu konu gerçekten çok önemli. Biz bu konuda öncelikle bizlerin ve bundan sorumlu olan bütün kurumların üzerine düşen görevi yapmalarını bekliyoruz. Yanılmıyorsam 2004 yılında 5084 sayılı diye Türkiye’de bir yasa çıktı. Bu yasa ile birlikte Malatya ciddi teşvikler aldı. O hız ile 2. Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. 156 parsel üretildi. Bu parseller dağıtıldı ve şu anda 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 7 bin istihdamla çok ciddi manada değişik sektörlerde faaliyette olan fabrikalarımız var. Daha sonra burada yer bitti. Yaklaşık 7 yıldır 3. Organize Sanayi Bölgesi’nden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

“3. Organize Sanayi Bölgesi’nin yerinin tahsisi o kadar çok uzun sürdü ki, tahsis yapıldıktan sonra da biliyorsunuz, daha önceki valilerimizden birisi oradaki arsaların dağıtımıyla alakalı bir proje yarışması yapmıştı. Bu yarışmaya 300 firma başvurmuştu. Bu firmalar arasından 50 firma seçilerek arsa tahsislerinin yapılacağını söylemişlerdi. Ama her nedense bu arsa tahsisleri bir türlü yapılamadı” diyen Balin, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“300 girişimci Malatya’da iş yapmak isteyecek ve siz bunlara bir arsa tahsisi yapamayacaksınız. Aslında bu Malatya’nın çok ciddi bir ayıbı. Artık bunları konuşmamız lazım. Neden bu 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısını bir türlü yapıp da insanların emrine veremiyoruz. Bunları konuşmak lazım. Biz bu konuda MÜSİAD, Sanayi Odası, ilgili kurumlar olarak çok ciddi manada eksik kaldığımızı düşünüyoruz. Bu konuda gerçekten 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin bir ivme kazanması yolunda inşallah çalışmalar yapacağız.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız