SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Dünyası Platformu Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İş Dünyası Platformu’nu oluşturan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, ESKKK Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, MAKİAD Başkanı Ömer Nalçacı, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, ASKON Şube Başkanı Ömer Çakmak, Ziraat Odası’nda toplanarak Malatya’ya ilişkin konuları görüştüler.

Toplantıda kayısıdaki don zararının giderilebilmesi, Malatya Havaalanı’nda gümrük idaresinin kurulması, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle esnafın tüccarın prim ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, 2010 yılına ait olanların ise ertelenmesi için çalışmalarda bulunulması kararlaştırıldı.

Toplantıya ilişkin açıklama şöyle:

”Malatya İş Dünyası Platformu 23.Mart.2010 Tarihinde Malatya Ziraat Odası ev sahipliğinde 4.toplantısını gerçekleştirmiş olup toplantı gündeminde yer alan aşağıdaki konuları görüşerek sorunların tespiti ve çözüm önerileri olarak alınan kararlarla ilgili Bakanlık ve Bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunmasına. Toplantı sonuç bildirgesinin Başta Başbakanlık olmak üzere ilimiz Milletvekillerine gönderilmesine karar verilmiştir.

1.Olumsuz hava koşulları nedeni ile donun kaysıya olumsuz etkisini dikkate aldığımızda Elli bin ailenin geçim kaynağı olan kaysının ürün bazında önemli ölçüde hasar görmesi kayısı üreticisi kadar Malatya ekonomisinde olumsuz etkilemiştir.
Bu nedenle;
• Çiftçi kayıt sistemine göre zarar gören kayısı üreticisinin zararının karşılanması,
• Tarım sigortası kapsamı genişletilerek “Çiçek döneminde” sigorta kapsamına alınması,
• Kayısı üreticilerinin Ziraat bankası ve Tarım kredi kooperatifleri olan kredi borçları ile sulama suyundan kaynaklanan elektrik borçlarının ertelenmesi.

2.Malatya Havaalanında geçici olarak hizmet vermekte olan Gümrük işlemlerinin durdurulması Malatya ekonomik ve sosyal yaşantısını olumsuz etkilemiştir. Kalıcı hizmet vermek üzere Gümrük idaresinin en kısa zamanda Malatya havaalanında yeniden faaliyete geçirilmesi,

3.Ülke olarak yaşadığımız Ekonomik kriz 2009 yılında başta küçük esnaf olmak üzere tüccar ve sanayicimizi olumsuz etkilemiştir. Bu konuda yapmış olduğumuz araştırmada vergi mükelleflerimizin vergi ve prim borçlarını ödeyemediklerini tespit etmiş bulunmaktayız. Ödeme güçlüğü içinde bulunan vergi mükelleflerinin geçmiş dönem borçlar için bir yapılandırma ve 2010 yılında tahakkuk edecek vergi ve prim borçlarının ise ertelenmesi tüm beklentileri karşılayacaktır.

Malatya kamuoyuna saygı ile duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız