SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Garantili Kurs

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya İş Kadınları Derneği (MAİKAD) ve Alima Su Ürünleri firması ortaklığıyla projelendirilen, İŞKUR’un finansman, İnönü Üniversitesinin eğitim desteği sunduğu iş garantili eğitim kursları başladı.

2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Alima Su Ürünleri fabrikasında düzenlenen ve fabrikanın  sahibi Ali Şahin, MAİKAD başkanı Avukat Burçin Han ve yönetim kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve MAİKAD onursal başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay, Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hasan Yazlak, İş Kur İl Müdürü Durmuş Doğan, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yücel Abik,   Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıddık Özdemir, İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Erkuş ve MASİAD başkanı İbrahim Güngör  ile 30’a yakın kursiyer katıldığı  "Su ürünleri Gıda İşletmeciliği Kursu" açılış töreninde yatırım,  eğitimli eleman ve istihdamın önemine değinildi.

Şahin, şirketi hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasını “Tarım, tarım ürünleri ile su ürünleri işleme alanlarında faaliyet gösteren şirketimizde,  ilk etapta 50 personelle 4800 ton üretim hedefliyoruz. 4 yıllık hedefimiz ise 400-500 personel 20 bin ton üretimdir” diye konuştu.

MAİKAD Başkanı Burçin Han ise “İstihdam, ülkenin temel sorunudur. İşsizlik sorunu çözülmeden ülkede sosyal adaletin sağlanması mümkün değildir. Sosyal Hukuk devletinin temel görevi ülkedeki işgücünü eğitimli hale getirmektir. Nitelikli iş gücü iş dünyasında öncelikli aranan koşullardandır. Bu nedenle proje kapsamında eğitime başlayan kursiyerlerimizin nitelikli iş gücü olmak yolundaki çalışmalarını destekliyoruz.” diye konuştu.

Sürgü Meslek Yüksek Okulu müdürü Hasan Yazlak da “ İlimizde balıkçılık gelişiyor. Kayısıdan sonra baylıkçılık en büyük sektör olacak. 20 yıl önce Türkiye’nin iç denizlerinde işlenilen toplam su ürünlerinin ilimizde bir yılda işlenmesi ilimiz ekonomisine ve istihdamına büyük destekler sunacaktır” dedi.

Tören, Su ürünleri işleme fabrikasında yapılan inceleme gezisi ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız