SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İş Görüşmesinde Zayıf Kalınca'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından yürütülmekte olan İki Elin Sesi Var ve Toplumsal Riski Azaltma Projelerine katılanlara İş Arama Becerilerini Geliştirme Semineri verildi.

Esnaf Sarayı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminerin açılışına MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Oda Başkanları, MESOB Genel Sekreteri Nazmi Güneş, İki Elin Sesi Var Projesi Koordinatörü Ömür Akkel, Toplumsal Riski Azaltma Projesi Koordinatörü Seher Göl Şahin ile projelerden yararlanan kursiyerler katıldılar.

Seminerin açılışında konuşan İki Elin Sesi Var Projesi Koordinatörü Ömür Akkel, proje kapsamın da 120 kadına seminer verdiklerini ifade ederek, girişimciliği öne çıkarma konusuna önem verdiklerini belirtti. Akkel, bugün gelinen noktada kendi işyerlerini açan kursiyerler ile önlerine hedef koyun kursiyer kitlesine ulaştıklarını söyledi.

Akkel, başta kendisini ifade edemeyen kursiyerlerin, artık kendi işlerini kurma ve önlerine hedef koyma konusunda önemli bir mesafe aldığını belirtti.

Toplumsal Riski Azaltma Projesi Koordinatörü Seher Göl Şahin, "Biz proje kapsamında işsizlik ve kayıt dışı işsizliği önlemek amacıyla mesleki eğitimler vermekteyiz. Bu kapsamda kasiyerlik, garsonluk, bilgisayar işletmenliği ve bilgisayar ön muhasebe işletmenliği konusunda eğitim verdik. Eğitimleri vermemiz esnasında bizim karşılaştığımız problemlerden bir tanesi kursiyerlerimizin istihdam çalışmalarında iş görüşme tekniklerini bilmemesinden kaynaklanan iş görüşmelerinde zayıf kaldıklarını tespit ettik" diye konuştu.

Seminerde İŞKUR İş Danışmanı Mutlu Dibekoğlu tarafından "İş arama becerilerini geliştirme" konusunda konuştu. Dibekoğlu, "Meslek edinmiş vasıflı işçilerimiz, maalesef kendilerini takdimde, bazı eksiklikler olduğu için iş arama konusunda sıkıntı çekmektedir" dedi.

Dibekoğlu, katılımcılara, iş arama becerilerini geliştirme süreci, iş başvurusu talep formu, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız