SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş Gücü Açığı Yüzde 26"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:55
A- A+ PAYLAŞ

İŞKUR tarafından yapılan ‘İş Gücü Piyasası Talep Araştırması’ sonucuna göre Malatya’da her 100 işyerinden 26’sında işgücü açığı olduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin İŞKUR Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması; eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlıdır. Bu hedef doğrultusunda Malatya genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 2013 Yılı I. Dönem ‘İşgücü Piyasası Talep Araştırması’ yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Araştırma sonuçlarına göre Malatya’da her 100 işyerinden 26’sında işgücü açığı olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 41’inde eleman temininde güçlük çekildiği tespit edildi.

Malatya genelinde işgücü açığı oranı yüzde 5,24 oranında olduğu belirtilirken, en fazla işgücü açığının dikiş makineci mesleğinde olduğu tespit edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız