SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Güvenliği Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:36
İş Güvenliği Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de geçen yıl yaşanan iş kazalarında 2 bin 200 kişinin öldüğü belirtilirken, bu nedenle iş sağlığı ve güvenliğine daha fazla önem verilmesi gerektiği ifade edildi.

Malatya Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Raylı Sistemler Teknolojisi Bölümü öğrencilerine okul salonunda, ‘İş Güvenliğinin İşletmelerde Uygulanması’ konulu seminer verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Raylı Sistemler Teknolojisi Alan Şefi ve Proje Koordinatörü Fikret Nurettin Kapudere, “Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Ulusal Ajans) Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci (LDV) Hareketlilik projeleri kapsamında gerçekleştirdiği ‘İş Güvenliğinin İşletmelerde Uygulanması’ adlı projesinin ardından yaygınlaştırma faaliyetlerine devam ediyoruz” dedi.

Kapudere, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İş güvenliğinin işletmelerde uygulanması konulu proje çerçevesinde; ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumları’ ile irtibata geçilerek, İris Akademi Malatya Şubesince staj yapacak öğrenci ve koordinatör öğretmenlere İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili seminer faaliyetleri düzenlendi. Her yıl tüm mesleki eğitim veren okullarda İş güvenliği ve İşçi Sağlığı eğitimi verilmesi konusunda görüş bildirdik. Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek; her eğitim-öğretim başlangıcında staj yapacak öğrencilere, işletmeye gitmeden bu eğitimlerin verilmesi gerekir.”

İş güvenliğinin işletmelerde uygulanması konulu semineri veren İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanı Cengiz Otlu, “Ülkemizde 2011 yılında iş kazasından bin 654 kişi ölmüştür. 2012 istatistikleri henüz yayınlanmadı ama geçen yıl iş kazalarından dolayı 2 bin 200 olduğu söyleniyor” diye konuştu.

İş sağlığı ve güvenliğine daha fazla önem verilmesi gerektiğini bildiren Otlu, “İş kazaları sonucunda ölüm ve yaralanmaların yanı sıra maddi kayıplar da oluşuyor” şeklinde konuştu.

Son yıllarda çıkarılan yasalarla İş sağlığı ve güvenliğine daha fazla önem verilmeye başlandığına dikkat çeken Cengiz Otlu, geçen yılın haziran ayından itibaren çıkarılan İş sağlığı ve güvenliği kanunu ve çıkarılan yönetmeliklerle birlikte İş sağlığı ve güvenliğine daha fazla önem verildiğini ifade etti.

İş kazalarının önlenmesi için gerekli aletleri kullanmanın ve iş kazalarını önleyici tedbirlerin alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Otlu, İş sağlığı ve güvenliğinde çalışanların da ihmali olduğunu, bu nedenle çalışan kişinin ihmal etmeden gerekli tedbirleri alması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız