SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İş Helva Yapmaya Benzemiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:41:30
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı inşaat mühendisi Hakan İnci, gündüz saatlerinde ilçe ve köyleri ziyaret ederken, akşam saatlerinde de kent merkezindeki mahallelerde düzenlediği toplantılarda vatandaşlarla buluşuyor. 

Bostanbaşı kasaba meydanında ve Akkent mahallesinde düzenlediği toplantılarda halka hitap eden CHP’li Hakan İnci, Malatya’nın sorunlarını anlatarak, bu sorunları çözmek için hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaştı. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, “Çalışmalara ilk başlayan büyükşehir belediye başkan adayı benim. Ben bu göreve aday olduğumda Malatya’da şöyle bir kanı vardı: Dediler ki CHP yine bir aday gösterir, gelir çalışır ve gider. Şu anda ne diyorlar? Bu sefer galiba CHP kazanır diyorlar. Ben ne diyorum? Bu sefer CHP galiba değil, kesin kazanacak diyorum, sizlerin desteğiyle kazanacağız” diye konuştu. 

“BU İŞ, HELVA YAPMAYA BENZEMİYOR”

Büyükşehri yönetmenin kolay bir iş olmadığını belirten CHP’li Hakan İnci, şöyle devam etti: “Bu iş, helva yapmaya benzemiyor. Büyükşehir belediyesi, gelenlere çay kahve ikram edip yönetilecek bir yer değil. Bunu neden söylüyorum? Çünkü bakıyorum ki AKP’nin atanmış adaylarının tavırları hala büyükşehir edasında değil. Ben, başbakanın Malatya’nın büyükşehir olduğunu unuttuğunu zannediyorum. Atadığı adayların kapasitelerine bakıyorum, konuşmalarına bakıyorum, belediyecilikle ilgili söylemlerine bakıyorum, hiçbiri büyükşehirle uyuşmuyor. Bir örnek vereyim. AKP’nin Akçadağ Belediye Başkan Adayı Ali Kazgan, minibüsüne şöyle yazmış: ‘Artık Akçadağ’a da hizmet gelecek.’ Zaten siz yönetiyorsunuz Akçadağ’ı, biz mi yönettik de hizmet gelecek diyorsunuz? Bunlar kimin daha önce nereyi yönettiğini de bilmiyorlar. Şundan emin olun ki Sayın Ahmet Çakır değil, başka birisi aday olarak atansaydı o da ‘Artık Malatya’ya da hizmet gelecek’ diyecekti. Çünkü onlar da geçmişte Malatya’ya hiçbir şey yapılmadığını biliyorlar.”

BAZI İLÇELERDE HALEN KANALİZASYON YOK

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci; ilçeleri, köyleri ve mahalleleri gezdiğini belirterek, “2014 Malatya’sında, bugün Kale ve Kuluncak ilçelerimizin kanalizasyonu yok. Hala fosseptik kullanıyorlar” dedi. İnci, bu sorunların bugüne kadar çözülmemiş olmasının ise utanç verici olduğunu vurguladı.

Popülist söylemlerde bulunmadığını belirten İnci, “Biz gerçekçi projeler üretiyoruz. Gençlerimizi meslek sahibi yapacağız, onları önce altın bilezik sahibi yapacağız. Daha sonra ise onlara iş imkanı yaratacağız” ifadelerini kaydetti. 

“İLK ETAPTA 30 TANE TAZİYE EVİ YAPACAĞIM”

CHP’li Hakan İnci, belediyenin mahallelere kurduğu taziye çadırlarının halkın ihtiyaçlarını karşılamadığını da ifade ederek, “Çadırlarda soba var. Bazen rüzgar ters esiyor, yakamıyorsunuz. Namaz vakti oluyor, abdest alacak yer yok. Abdest alsanız namaz kılacak yer yok. Şimdi bu Malatya halkına reva mı? Örneğin Ağrı ve Kahramanmaraş belediyeleri de AKP’li, ancak onlar taziye evleri yaparak bu sorunları çözmüşler. Niye Malatya’da yok? Malatya halkına çok mu görüyorlar böyle hizmetleri! Ama biz gelirsek hem kadınların hem de erkeklerin rahatlıkla oturabilecekleri, her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri taziye evlerini yapacağız. İlk etapta, 3 veya 4 mahalleye bir tane düşecek şekilde 30 tane yapacağım” dedi. 

KİRAZ: BOSTANBAŞI HİZMET ALMADI

Malatya ile ilgili anlattığı diğer projeleri de vatandaşlar tarafından dikkatle dinlenen Hakan İnci, CHP’ye destek isteyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise Bostanbaşı’nın hizmet almadığı için her geçen gün geriye gittiğini dile getirerek, “Bu meydan birkaç yıl önce daha neşeliydi. Burada esnaflar vardı, kahvehaneler vardı. Ama şimdi bir sessizlik hakim. Ne esnaf kalmış ne de kahvehane” dedi. Kiraz, Bostanbaşı’nın hak ettiği hizmeti alabilmesi için yerel seçimlerde CHP’ye oy istedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız