SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Kadınları'na Destek Sözü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İşkadınları Derneği (MAİKAD) yönetim kurulu üyeleri Belediye başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Malatya’nın ekonomik sorunları kadın gözüyle değerlendirilmesinin yanı sıra belediyenin çalışmaları ve ortak projeler üretilmesi konuları görüşüldü.

MAİKAD başkanı Avukat Burçin Han ile onursal başkan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay’ın yanı sıra yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan dernek başkanı Han; “Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda göreve seçildik. Hedefimiz, ilimiz ekonomisinde kadınların da yeterince yerlerini alması ve ekonomiye canlılık kazandırmasının yanı sıra sosyal etkinliklerle kadını toplumsal yaşamda daha aktif olarak yer almasıdır. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarda özellikle kırsal kesimlerdeki kadınlarımızın ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini pazarlama olanağı sağlamaktır. Bu amaçla Belediyemizin bu konuda bizlere desteğini bekliyoruz” dedi.

Belediye başkanı Çakır’da, belediyenin yaptığı alt ve üst yapı çalışmaları hakkında özet bilgiler verdikten sonra, “Malatya ve Malatyalıların yararına yapılacak her türlü çalışmaya destek oluruz. Bildiğiniz gibi kent merkezine açılan bu tür pazarlar çağdaş kentimize yakışmıyordu. Bu amaçla Sümerpark (Abdullah Gül) içerisinde bir alan oluşturduk. O alanda, hanımlarımıza yer veririz” dedi.

Dernek başkanı Han, ayrıca “Eylül ayında, 700-800 kadının katılacağı Türkiye İş Kadını Forumunun ilimizde yapılması kararı alındı, bir nevi İş Kadınları zirvesi. Bu konuda da destek istiyoruz” deyince başkan Çakır bu isteği “Belediye olarak Malatya’nın tanıtımına ve ekonomisine katkı sunacak her türlü çalışmaya destek oluyoruz. Bu etkinliğe de başta ulaşım konusu olmak üzere diğer konularda da desteğimizi sunarız” diyerek yanıtladı.

Ziyaret karşılıklı görüş alışverişinden sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız