SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İş Kur Hizmet Satın Alacak

A- A+ PAYLAŞ

İş Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş, özelleştirme programının sosyal açıdan desteklenmesi amacıyla eğitim ve sivil toplum kuruluşlarından hizmet satınalınacağını açıkladı.

Karataş'ın konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"Finansmanı Dünya Bankasından sağlanan Özelleştirme Programının sosyal açıdan desteklenmesi amacıyla oluşturulan “İkinci Özelleştirme Sosyal Destek Projesi”(ÖSDP-2) , 27 Aralık 2005 tarih ve 26036 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu proje ile özelleştirme nedeniyle işten çıkartılan işsizlere tazminatlarının ödenmesi, işini kaybetmiş olan veya işini kaybedecek olan Kuruma kayıtlı kişilere yeniden işe yerleştirme hizmetlerinin verilmesi ve Özelleştirme programının sosyal etkisinin izlemesi hedeflenmektedir.

2006 yılı içerinde İl Müdürlüğümüz tarafından ikinci ilana 4 Ekim 2006 tarihinde çıkılmış olup ilgilenen Hizmet Sağlayıcılarından teklif usulü ile hizmet satın alınacaktır.Okuma yazma eğitimi, istihdam amaçlı meslek eğitimi ve kendi işini kuracaklara yönelik meslek eğitimi ana başlıkları halinde değerlendirmeye alınacak projelerde Personel Ücretleri ve İdari Giderler,İşçi ücretleri, İlgili eğitim masrafları, Elektrik, su, telefon, kira, ekipman v.b. giderler ile toplam proje maliyetinin %20'sini geçmeyecek şekilde Tüketim maddeleri ve dayanıksız tüketim malları masrafları ilanda belirlenen şartlar çerçevesince Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanacaktır.

Özel eğitim/öğretim kurum/kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, özel hizmet sağlayıcılardan aynı konuda program teklifi gelmediği takdirde Kamu Eğitim Kurumları ile özel işyerlerinin İl İstihdam Kurulu toplantısında kabul edilen meslekler çerçevesinde 27 Ekim 2006 Cuma Günü Saat:16.00’ya kadar teklif verebileceklerdir. Bu tarihten sonra verilen teklifler kabul edilmeyecektir

Geniş Bilgi almak isteyenlerin il müdürlüğümüze şahsen başvurarak, kurumumuzun www.iskur.gov.tr İnternet adresinden veya İl Müdürlüğümüz 0.422.212 09 66 nolu telefonundan daha geniş bilgiye ulaşabileceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız